Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові обговорили закупівлю електроенергії бюджетними установами області

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, питання закупівлі електроенергії бюджетними установами області на 2020 рік в центрі наради з представниками РДА.
Скайп-нарада під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Василя Лозинського

Сьогодні, 26 грудня, під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Василя Лозинського відбулась скайп нарада з представниками районних державних адміністрацій області, міст обласного значення та профільних департаментів облдержадміністрації щодо закупівлі електроенергії бюджетними установами області на 2020 рік.

В межах наради Василь Лозинський зазначив, що відповідно до вимог Закону України ʺПро публічні закупівліʺ, бюджетним установам необхідно на 2020 рік провести процедуру закупівлі електричної енергії, аналогічну до процедури на 2019 рік.

Оскільки бюджетні установи належать до споживачів ʺуніверсальної послугиʺ в розумінні п.13 розділу
XVII Закону України ʺПро ринок електричної енергіїʺ, вони мають беззаперечне право укласти на наступний календарний рік договори про постачання електричної енергії за вигідним, прозорим та регульованим державою тарифом на ʺуніверсальну послугуʺ, шляхом укладення прямих договорів або проведення скороченої переговорної процедури, на підставі пункту 2 частини другої статті 35 Закону України ʺПро публічні закупівліʺ.

Окрім того було наголошено, що відповідно до Закону України ʺПро ринок електричної енергіїʺ і Закону України ʺПро публічні закупівліʺ бюджетним установам області при закупівлі електроенергії на суму від 200 тис грн необхідно проводити закупівлю через відкриті торги.

Також заступник директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Михайло Грет зупинився на проблемних питаннях, які можуть виникати при проведенні закупівель електроенергії бюджетними установами області на 2020 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ