Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові обрали запобіжний захід адвокату-шахраю

Як повідомили 1 вересня Гал-інфо у прес-службі прокуратури Львівської області, адвокату, який з початку літа ухилявся від явки до суду, обрали запобіжний захід у Львові.

Учора, 31 серпня 2020 року, Шевченківський районний суд м. Львова обрав для фігуранта, підозрюваного у організації шахрайства та легалізації майна, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 650 тис. грн, який прокурори оскаржуватимуть.

Як встановили слідчі поліції Львівщини, адвокат, 44-річний мешканець Київської області  причетний до незаконного заволодіння приміщенням площею майже 260 квадратних метрів та земельною ділянкою площею більше ніж пів гектара, які перебувають у комунальній власності Львівської міської ради.

Незаконно заволодів приміщенням і землею у Львові: затримали адвоката

Затримали імовірного зловмисники працівники УСБУ у Львівській області.

Зазначимо, що стосовно інших епізодів злочинної діяльності триває досудове розслідування.

Довідка Управління Служби безпеки України у Львівській області: У червні цього року, адвокат спільно зі знайомим розробив схему із протиправного привласнення майна міської громади. Співробітники СБ України задокументували, що він замовив виготовлення підроблених документів для незаконної зміни прав власності на землю та об’єкти комунальної нерухомості у Львові.

У ході проведених експертиз встановлено, що дії зловмисника завдали шкоду бюджету на суму 6,4 мільйона гривень.

Адвокату повідомлено про підозру у вчиненні злочину, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ