Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львові визначні будівлі міста підсвітили до роковин вторгнення

22 лютого в межах світлового арттуру «Вшанування пам'яті. Світло для надії» швейцарського митця Геррі Хофштеттера у Львові підсвітили кілька будівель.

Як передає пресслужба ЛМР, мистецький тур триватиме з 22 по 27 лютого й охопить кілька міст України. Стартував тур зі Львова. Відомий митець Геррі Хофштеттер разом із командою підсвічуватиме будівлі та пам’ятники українських міст, на яких продемонструє українські символи незламності та художні проєкції до річниці повномасштабної війни в Україні. 

Довідка

Геррі Хофштеттер – всесвітньо відомий митець зі Швейцарії. Своїми роботами він доводить, що варто жити й захищати нашу планету та її довкілля. Серед робіт митця – освітлення гори Маттерхорн у Швейцарії. Це була акція солідарності зі світом під час карантину 2020 року через COVID-19. Геррі також створив найбільший витвір мистецтва у світі. 22 лютого 2022 року, у китайський рік Тигра, він спроєктував тигра довжиною 5,3 км на північній стороні Айгера у Швейцарії.

Митець приїжджає в Україну на запрошення Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, а також за ініціативи та підтримки Посольства Швейцарії в місті Києві.



 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ