Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові планують замінити 20 підземних пожежних гідрантів на наземні

Задля полегшення роботи рятувальників під час гасіння пожеж у Львові встановлять 20 наземних гідрантів, повідомляють в ЛМР.

Як пояснюють рятувальники, такі гідранти значно зручніші для гасіння пожежі, і з їх допомогою можна набагато швидше підключити пожежні рукави до джерела води, відтак оперативніше загасити вогонь.

Речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев зазначає, що «надзвичайники» використовують гідранти під час гасіння кожної пожежі у Львові: «Ми на кожній пожежі використовуємо гідранти, бо запасу води в автомобілі вистачає на 5 хв роботи, тому гідранти відіграють для нас вирішальну роль».

Окрім цього, за словами Туровцева, у центральній частині Львова були зафіксовані часті випадки блокування автомобілями кришок люків підземних гідрантів, що взагалі унеможливлювало доступ до них.

Рішення про заміну гідрантів на наземні приймає комісія Львівської міської ради, до складу якої входять представники департаменту житлового господарства та інфраструктури, департаменту міської мобільності, управління архітектури, Галицької РА, Львівводоканалу та представники ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ