Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

У Львові покажуть першу виставку з найбільшої колекції панорамних фото війни

Відкриття відбудеться у вівторок, 19 березня у Пороховій вежі. Вхід вільний. Про це інформує Львівська ОВА.

Колись наповнені життям, а тепер пусті вулиці, зруйновані міста, знищені квартири, покинуті села — команда імерсивного виставкового проєкту «Тут був мій дім» демонструє наслідки російського вторгнення в Україну в форматі VR та панорамної фотографії «на 360 градусів». 

Виставка, яка відкриється у Львові, вперше в Україні представить панорамну фотографію, як поєднання формату віртуальної реальності та класичної фотографії.  Вже зараз на сайті 360war.in.ua можна подивитись найбільшу в країні колекцію такого формату фотографій — понад 1620 світлин з майже 250 локацій у 39 населених пунктах Київщини, Харківщини, Миколаївщини, Херсонщини та інших регіонів. Серед них — унікальні панорамні зображення зовні й всередині найбільшого у світі літака АН-225 «Мрія».

Виставка «Тут був мій дім» у львівському Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова ВЕЖА» триватиме з 19 березня до 17 квітня. 

До початку повномасштабного російського вторгнення фотограф Дмитро Малишев знімав Україну для сервісів Google Street View та «Virtual Ukraine». В березні 2024 року, коли хвилі російського наступу діставали до Києва, Дмитра запросив до проєкту його автор та керівник Тарас Волянюк, який зрозумів, що треба фіксувати жахіття, котрі приніс з собою ворог.

Тарас взяв на себе за керування проєктом і його представлення й оформлення. Дмитро почав створювати фотоконтент. Під час звільнення Київщини вони працювали у Гостомелі, Ірпені, Бучі, Бородянці. Потім були Чернігівщина, Харківщина, Херсонщина, Миколаївщина, Донеччина. Зафіксовані наслідки ракетних обстрілів в Умані та Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ