Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові представлять понад 200 скульптур, створених сучасними митцями

Скульптури експонуватимуть у межах першого "Львівського тижня скульптури". Основна тема події – хаос.

Наталія Бунда, виконувачка обов’язків начальника управління культури Львівської міської ради зазначила, що це унікальна подія як для міста Львова, так і для України. 

"Міський простір має змінюватись. Є сталі речі такі, як архітектура, що ми отримуємо у спадок. Але ми як творці, покоління теперішнє маємо лишити щось по собі й створити свій час", —  додала вона.

Митці переконані, міський простір може змінюватись за допомогою мистецтва та скульпторів зокрема. У співпраці Львівська академія мистецтв, приватна галерея "Я Галерея", художники та міська рада долучилась до організації тижневої виставки. 

"Зараз відбувається трансформація культури України, і ми показуємо усьому світові, якими ми є. Тому "Львівський тиждень скульптури" дуже важливий в різних аспектах: і освіти, і культури, і синергії наших художників з різних міст України", — розповіла Наталія Бунда.

Подія триватиме з 19 до 27 листопада в артцентрі Я Галерея. До заходу захотіли долучитись 60 художників з різних міст України. Відвідувачі побачать 200 скульптур, створених в період 20-21 століття.

Основна експозиція «Хаос» діятиме на вул. Снопківська 47, з 12:00 до 20:00. Продовження програми відбуватиметься у Я Галерея на вул. Шота Руставелі 8 (синя брама, 2 поверх) з 10:00 до 19:00. Окрім того, побачити скульптуру “Дудіння” охочі зможуть на площі Петрушевича. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ