Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові представили проєкт Центру розвитку фермерства “Врожай Перемоги”

26 вересня у Львові відбулась презентація можливостей консультаційного Центру розвитку фермерства “Врожай Перемоги”, який незабаром запрацює в області. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Участь у заході взяли представники дорадчих служб, Асоціації фермерів та приватних землевласників, Львівського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, Агенції регіонального розвитку Львівської області, районних військових адміністрацій, територіальних громад та фермери.

Як зазначив голова комісії з питань агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Юрій Раделицький, Центр надаватиме якісні безкоштовні послуги, орієнтовані на потреби фермерів. Окрім того,  інформуватиме фермерів про інновації у рослинництві та допомагатиме посилювати спроможність фермерів адаптуватися до змін у агросекторі та нових потреб, змінювати свої бізнес-моделі, диверсифікуватись та залучати фінансові ресурси для розвитку бізнесу.

Центр розвитку фермерства «Врожай Перемоги» надаватиме безкоштовні консультації з питань виробництва, організації процесів переробки продукції, впровадження стандартів та сертифікацій, HACCP, пошуку каналів та шляхів збуту продукції, управління бізнесом, питань оподаткування та залучення фінансів. Також проводитиме безкоштовні вебінари з тематики агровиробництва та тренінги з підготовки грантових заявок.

«На Львівщині сьогодні здійснюють діяльність 3 дорадчі служби. Якщо говорити в цифрах, то це невелика кількість організацій, що можуть консультувати фермерів, але якщо дивитись загалом, то Львівщина одна з передових з розвитку дорадництва. У нас велика кількість сільського населення, зокрема орієнтовно 275 тисяч особистих селянських господарств, які є потенційними у створенні сімейних фермерських господарств та у яких є велика необхідність в отриманні консультацій з ведення агробізнесу», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА  Тетяна Гетьман.

Звернутись до Центру можна через сайт: https://linktr.ee/farmer.centre, електронну скриньку: [email protected] або за конт.ном. телефону: 0936635878.

Додатково:
Проєкт Центр розвитку фермерства впроваджується в межах Проєкту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом узгодження експортної стратегії з регіональним розвитком і ЦСР», що фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.
Партнери проєкту: ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку”, ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» , ГС «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини», департамент АПР ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ