Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували 40 "малярських" полотен Юрія Лесюка

Прес-служба ЛОДА
Прес-служба ЛОДА
Прес-служба ЛОДА
Прес-служба ЛОДА
Прес-служба ЛОДА
Прес-служба ЛОДА
1/3
У четвер, 30 березня, у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького презентували виставку "Малярство" Юрія Лесюка, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Глядачі мали змогу оглянути понад сорок живописних робіт різного періоду творчої діяльності художника: портрети, натюрморти, пейзажі.

Як інформують у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, персональну виставку робіт Юрія Лесюка "Малярство" присвятили 70-річчю від дня народження митця. Полотна митця наповнені гротеском, інколи гумором. Більшість картин автора - спогади та ностальгія за народною поезією, звичаями і побутом, за народними одягом та музикою.

Довідка.

Юрій Лесюк – лауреат обласної премії ім. І. Труша у номінації «образотворче мистецтво», заслужений художник України, завідувач відділу живопису Львівського коледжу декоративного та ужиткового мистецтва ім. І. Труша.

Його твори експонували на 12 персональних виставках у музеях Києва, Львова, Івано-Франківська, Коломиї, а також у м. Ріджайна, Саскатуна й Торонто (Канада), Нью-Йорк (США).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ