Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові презентували документальну стрічку про олімпійців Львівщини "На межі"

"На межі" - перший Український 9-серійний документальний фільм, який розказує 16 особистих та професійних історій атлетів Львівщини, що представляли Україну на літніх Олімпійських та Паралімпійських Іграх 2021 у Токіо.

Про це під час прес-конференції в Гал-інфо  повідомив начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

«Щоб дійти до вершини, потрібно працювати на межі. Можливість представляти свою країну на Олімпійських Іграх – результат наполегливих зусиль впродовж багатьох років. Ці люди заслуговують бути прикладом для наслідування, взірцями для тих, хто тільки починає свій шлях у спорті. Познайомити широку аудиторію з такими постатями – одне з ключових завдань цього фільму. Зацікавленість в такому проєкті бачимо вже сьогодні, адже лише тизер фільму зібрав понад 15 тисяч переглядів.   Наразі аналогів такому проєкту в Україні немає. Сподіваємось, що покажемо добрий приклад колегам і незабаром матимемо не один  десяток таких фільмів», - зазначив Роман Хім’як.

Робота над проєктом розпочалась практично відразу після Олімпіади. Виготовленням роликів займалася «Панорама production». У команді проєкту – сценарист, графічний оператор, монтажери та кілька операторів. 

«У кожній серії ми намагались показати олімпійців не лише в звичному амплуа, а й поза межами спортивного залу: хтось любить водити машину, хтось стріляти, хтось танцювати. Все це намагались передати в історіях, розповісти трохи про дитинство, про особисте життя. Чимало часу займали організаційні питання в плані логістики та комунікації. Дехто мешкає далеко за межами Львівщини, дехто має насичений тренувальний та змагальний сезон зараз. Тому зйомки могли тривати кілька днів, могли відзняти кілька кадрів і чекати, поки спортсмен повернеться з міжнародних змагань», – розповідає керівник продакшину Василь Старецький.

На презентації були присутні також дві героїні документального серіалу Христина Погранична – фіналістка Олімпійський ігор, срібна призерку ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі, чемпіонка України серед юніорів, перша львів’янка, яка зуміла завоювати ліцензію на Олімпійські ігри з художньої гімнастики та 

Оксана Лівач –  українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи, бронзова фіналістка Олімпійських ігор.

“Я дуже рада, що мою історію побачать. Всі ці переломні моменти,  на скільки важкий шлях ми пройшли. На одному з моментів я на стільки розчулилась, що вперше дала волю емоціям і заплакала в кадрі. У цьому проєкті мені було важливо показати всі сторони медалі, як успіші так і важкі”, - підсумувала Оксана Лівач.

Переглянути стрічку можна за посиланням  .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ