Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові презентували команду, яка зіграє у жіночій баскетбольній Суперлізі

Спортивний баскетбольний клуб «Львів» дебютує у жіночій Суперлізі на домашній арені. Уже завтра, 23 жовтня, новостворена львівська баскетбольна команда проведе перший матч перед власними вболівальниками.

Суперниками львів’янок буде одеський «Інтерхім». Обидва матчі між цими командами відбудуться у палаці спорту «Галичина» (вул. Керченська, 8). Перший матч розпочнеться о 17:15 (23 жовтня), а повторний – 24 жовтня о 18:15.

Нагадаємо, у стартових двох виїзних матчах нового чемпіонату жіночої Суперліги СБК «Львів» поступився «Чайці-ДЮСШ» з Бердянська (63:65) та з рахунком 54:47 переміг запорізьку «Козачку-КПУ».

«Львів вперше буде представлений командою у жіночій Суперлізі, - бере слово Роман Іванців, президент Львівської обласної федерації баскетболу. - Цього року Львівська міська рада заявила про утворення клубу ігрових видів спорту, а це означає, що місто буде підтримувати ті команди, які заявлені у чемпіонатах України на найвищому рівні. Федерація баскетболу України пішла нам на зустріч і включила клуб СБК «Львів» до української еліти - Суперліги. До складу СБК «Львів» наразі входить не лише жіноча команда, а також дитячо-юнацькі команди, які виступають у чемпіонаті ВЮБЛ. СБК «Львів» був створений обласною та міською федерацією баскетболу на базі команди «ЛДУФК-СКІФ-Спартак», яка минулого сезону успішно виступила у чемпіонаті Вищої ліги».

Що цікаво, перший матч між СБК «Львів» та одеським «Інтерхімом» у прямому ефірі покаже телеканал Xsport.

«Величезна подяка нашому партнеру компанії Наживо-ТВ, яка професійно здійснює трансляції усіх спортивних заходів. Завдяки цій компанії вперше в історії на телеканалі Xsport ми побачимо матч жіночої Суперліги у прямому ефірі. Повторний матч між цими командами телеканал Xsport покаже у записі», - додав під час прес-конференції президент Львівської міської федерації баскетболу Дмитро Крамар.   

«Приємно, що у Львові нарешті приділили увагу жіночому баскетболу, - каже Ірина Кленіна, головний тренер СБК «Львів». Минулого сезону команда ЛДУФК, на базі якої і був створений СБК «Львів», у чемпіонаті посіла четверте місце. Втім, підсилення для нашої команди для участі у Суперлізі було неминучим. На жаль, у Львові та області нам не вдалося знайти гравців, які дійсно б підсилили команду, тому до нашого колективу приєдналися дівчата з інших міст України – досвідчені Христина Філевич, Марія Дубас та Ольга Краснікова. Звісно, команда наразі укомплектована не ідеально, тому шукаємо гравців, які б по-справжньому могли б нас підсилити і до яких змогли б рівнятися наші молоді та перспективні вихованки. Щодо підтримки вболівальників на домашніх матчах, то на них розраховуємо особливо. Маємо велику надію, що вони стануть для нас шостим гравцем на майданчику», - сказала Ірина Кленіна.  

Не забули згадати на прес-конференції і за чоловічу команду «Львівська Політехніка», яка цього сезону у Вищій лізі спробує виступити значно краще, аніж минулого.

«Цього року ми розпочали сезон у кращому стані, аніж минулого, - каже Ярослав Зубрицький, головний тренер «Львівської Політехніки». – Ми підсилили склад чотирма гравцями, які повинні нам допомогти на майданчику. Цього року перед нами поставлене завдання потрапити у четвірку кращих команд у нашій групі, щоб мати можливість боротися за вихід у плей-офф фіналу чотирьох. На жаль, останні матчі з командою «Тернопіль-ТНЕУ» показали, що ми маємо чимало проблем. Іншими словами нам потрібне підсилення складу. З іншої сторони будемо давати шанс нашим молодим баскетболістам, оскільки дуже б хотілося, щоб «Львівська Політехніка» грала своїми вихованцями».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ