Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львові презентують документальний фільм "Руф. Присутній"

Платформа пам'яті Меморіал запрошує на документальний фільм "Руф. Присутній".
Юрій Руф (Дадак)

Це стрічка пам'яті відомого поета, громадського діяча, викладача, підприємця та воїна, який поклав своє життя за Україну. 

Юрій Руф (Дадак) – сталева людина у своїх помислах і тілі. Доцент Національного лісотехнічного університету України. Ведучий. Засновник бренду одягу «Ґwear» та літературно-просвітницького проєкту «Дух нації». Руф – це лицар українського духу, відданий служінню українській справі. З тих, хто будував Україну – вільну, непокірну.

Вхід: вільний, за попередньою реєстрацією за посиланням.

Дата: 8 серпня, 18:00

Місце: Львів, KIVSH (вул. Шевченка 120Г), Lviv Media Hub

Довідка.

Юрій Руф (Дадак)

Відомий український письменник, поет, громадський діяч, Юрій Руф (справжнє прізвище Дадак) загинув 1 квітня 2022 року в районі міста Попасна Луганської області від мінометного обстрілу.

У перший день повномасштабного вторгнення російських окупантів, Руф вступив до лав 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ і поїхав на Луганщину. А вже 3 березня відбувся перший у його житті бій. Про це він сам написав на своїй сторінці у Facebook: «Наша бригада кришить сепарську і російську мерзоту».

Юрій був громадським діячем, незмінним ведучим фестивалю «Холодний Яр» та власником бренду одягу «Гвер». Почав писати вірші у 14 років, обрав собі псевдонім «Юрій Руф». Заснував літературний проект «Дух Нації», був незмінним ведучим фестивалю «Холодний Яр».

«Загинув Юрій Руф. В боях за Україну. Як воїн. Він був поетом, який оспівував українські звитяги. Він сам став частиною української звитяги», – написав його друг Антон Петрівський.

У письменника залишилися дружина і дві дочки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ