Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові проведуть Південний фестиваль книги та читання «Книжковий Миколай»

У межах заходу жителі Львівщини зможуть долучитись до збору книжок для бібліотек деокупованої Херсонщини.
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне
1/1

Про це повідомляє департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА. 

Щороку цей фестиваль проходив у Херсоні перед святом Миколая. Цьогоріч захід проведуть 16-18 грудня у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Р. Іваничука. Організатори повідомляють, що кожен охочий зможе принести туди українські книги, які потім поповнять бібліотеки Херсонської області.

«Сподіваємось, що цей захід стане поштовхом для львів'ян та гостей міста допомагати бібліотекам Херсонщини зібрати важливі для них книги. Адже книга – це не тільки джерело знань, а й механізм спілкування в родині, між друзями, між співдумцями», – поділилась директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

За словами директорки Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука Тетяни Пилипець, символічним є те, що організатори фестивалю починали готувати його ще в часи, коли Херсон був окупований. Начальниця управління культури Херсонської міської ради Світлана Думинська зазначила, попри те, що область звільнили, проводити «Книжкового Миколая» там небезпечно.

«Фестиваль відбувається з 2016 року і першими нас тоді підтримали саме митці зі Львівщини. Організаторам заходу було важливо визначити, чи проводити цього року фестиваль, адже в Херсоні зараз небезпечно, його продовжують обстрілювати. Але ми не дозволимо ворогу відібрати в нас свято. Головною ідеєю заходу завжди було те, що найкращий подарунок для дитини – книга і тому популяризація української літератури – передовий процес», – підкреслила Світлана Думинська.

У фестивалі візьмуть участь письменники зі Львівщини та з Херсонщини. У межах заходу відбудуться презентації книг, розмови з авторами та книжковий ярмарок, а також майстеркласи з виготовлення окопних свічок. Маленькі відвідувачі зможуть намалювати малюнки, які потім відправлять захисникам і захисницям України на фронт.

Вхід на усі події фестивалю безплатний. З програмою можна ознайомитися тут.

Програма заходів
Програма заходів
Програма заходів
Програма заходів
Програма заходів
Програма заходів
1/3

До слова, з початку активної фази війни Львівщина стала прихистком для багатьох діячів культури й вже приймала найважливіші культурні події Херсонського краю. Так, влітку, у Львові відбувся один із найавторитетніших та найпотужніших сценічних форумів в Україні – Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ