Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові пройде футбольний турнір серед військовослужбовців Держприкордонслужби України

​10-12 вересня на полях Стадіону ім. Б.Маркевича що у Винниках (вул. Спортова, 2) відбудеться футбольний турнір серед військовослужбовців Державної прикордонної служби України, присвячений вшануванню пам'яті першого Командувача Прикордонних військ України генерала армії України Валерія Олександровича Губенка.
Держприкордонслужба України

У першому розіграші Кубку Губенка прийматимуть участь 6 команд: 5 збірних команд Регіональних управлінь та команда Національної Академії ДПС України. Офіційне відкриття турніру відбудеться 10 вересня о 10.00 год. за участі Голови Державної прикордонної служби України генерал-полковника Петра Цигикала. 

ДОВІДКА:

ГУБЕНКО Валерій Олександрович (25.01.1939 - 19.02.2000), генерал армії України, перший Голова Державного комітету у справах охорони державного кордону - Командувач Прикордонних військ України. Під керівництвом генерала Валерія Губенка у період з 1991-1994 роки новостворені Прикордонні війська України взяли під контроль та охорону нові ділянки державного кордону незалежної держави з Білоруссю, Молдовою та Росією; також за його ініціативи розроблено базові нормативно-правові документи: Закони «Про Державний кордон України» та «Про Прикордонні війська України». Шанував та підтримував спорт: у 1992 році саме завдяки його рішенню, за клопотанням тодішнього Голови ФСТ «Динамо» І. Федоренка, було створено Спортивну команду Прикордонних військ України, а у 1998 році Валерія Олександровича було обрано Головою Центральної ради ФСТ «Динамо».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ