Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові пройде лекція "Шляхами творчої долі Олени Кульчицької"

У Львівському палаці мистецтв відбудеться лекція Надії Ленько-Кінаш "Шляхами творчої долі Олени Кульчицької". Про це інформує ЛОР.

«Запрошуємо усіх поціновувачів мистецтва на лекцію, присвячену творчості Олени Кульчицької – видатного українського графіка, малярки, майстрині різних жанрів декоративно-ужиткового мистецтва, етнографа, педагога. Під час лекції глядачі познайомляться із творчим доробком художниці та поринуть в атмосферу помешкання Олени Кульчицької, де панує дух її творчості»,  - зазначають організатори.

Художниця була активною учасницею мистецького життя в Галичині. Її твори з великим успіхом експонувалися на виставках Гуртка діячів українського мистецтва, Асоціації незалежних українських мистців, а також у Києві, Харкові, Брюсселі, Празі, Гельсінкі, Парижі, Берліні, Римі, Чикаго.

Увесь свій творчий спадок (близько 6000 торів) О. Кульчицька 1957 року заповіла українському народові в особі Львівського музею українського мистецтва (нині – Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького).

21 квітня 1971 р. у колишньому помешканні художниці відкрито музей, де у чотирьох залах експонується малярство, офорти, естампна і книжкова графіка, а також твори ужиткового мистецтва-емалі, килими, кераміка, вишивка та авторські меблі.

Подія організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею, Художньо-меморіального музею Олени Кульчицької (Відділу Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького) та Львівського палацу мистецтв.

Захід відбудеться 21 грудня. Початок о 17.00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ