Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові пройде Ярмарок Різдвяних Традицій

У неділю, 18 грудня, у Львівському палаці мистецтв відбудеться мистецький захід «Ярмарок Різдвяних Традицій». На відвідувачів чекає святковий ярмарок, фудкорти, гарна коляда та майстеркласи.

Фото: Depositphotos

Про це повідомили під час брифінгу у Львівській обласній військовій адміністрації сьогодні, 15 грудня.

Наталя Табака, начальниця управління туризму та курортів ЛОВА, розповіла, що цьогорічною метою заходу стане промоція традицій Різдва з різних регіонів країни, ознайомлення гостей міста і вимушено переселених осіб зі звичаями новорічно-різдвяних свят. А також підтримка крафтових виробників Львівщини, які відкриті для туристів.

"Це буде виставка-ярмарок, де випаде нагода оглянути різні твори народних митців, скуштувати смачних продуктів та разом поколядувати. А для дітей буде можливості завітати в резиденцію Св. Миколая та пройти майстеркласи", – зокрема розказала Наталя Табака.

Окрім того, майстеркласи проведуть й для дорослих, які захочуть навчитись виготовити різдвяного дідуха, різдвяного "павука", яворівську забавку та долучитись до виготовлення об'ємної безкаркасної різдвяної звізди.

"Також на всіх чекає цікава родзинка – виставка-шопка, на якій будуть представлені унікальні експонати. Один з них – шопка з Перемишлянського району, якій понад 150 років. Вона повністю виготовлена з дерева незрячим майстром", – поділилась Ірина Гаврилюк, директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА. 

Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА, зазначила, що на ярмарок завітають понад 35 крафтових виробників зі Львівщини.

"Локальні виробники презентують свій асортимент креативних речей, смаколиків, які львів'яни не знайдуть на полицях масмаркетів", – розповіла вона.

Зазначимо, Ярмарок Різдвяних Традицій проведуть у Львівському палаці мистецтв (вул. Миколи Коперника, 17) в неділю, 18 грудня, з 12:00 до 17:00. Вхід вільний. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ