Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові прикрили потужне виробництво фальсифікованої кави

Керівник виробництва знаходився у Львові, а "начальник збуту" - у Сумській області. Увійти до підпільного цеху по виробництву кави можна було лише за допомогою ліфту. Співробітники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими обласної поліції провели 11 обшуків. Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Нацполіції отримали інформацію, що на території регіону діє розгалужена мережа збуту фальсифікованої кави відомого товаровиробника.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили організатора підпільного бізнесу, місце знаходження кавового міні-заводу, особу, яка відповідає за організацію збуту фальсифікату, а також канали збуту.

Так, 44-річний львів'янин на власному подвір'ї облаштував виробництво фальсифікованої кавової продукції, яку розповсюджували під торговельною маркою відомого виробника. У двоповерховій будівлі на першому поверсі знаходився спортзал, а на другому - міні-завод. Доречі, потрапити на другий поверх можна було лише за допомогою електроліфту.

Добова виробнича потужність - до тисячі пачок кави.

Людина, яка відповідала за організацію збуту мешкала у м. Охтирка Сумської області. За місцем його проживання знаходився так званий "офіс продаж". У мережі Інтернет він розміщував оголошення та приймав замовлення від клієнтів.

Незважаючи на те, що "відділу збуту" фактично знаходився на Сумщині, сама фальсифікована продукція відвантажувалась з цеху у Львові.

"Кава" розповсюджувалась на оптових ринках Львова, а також у мережі невеличких торговельних закладах Західного регіону.

В рамках кримінального провадження та на підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі обласної поліції провели 11 санкціонованих обшуків.

Поліцейські вилучили обладнання для виробництва та пакування кави, понад 19 тисяч упаковок готової до реалізації продукції, майже 100 кілограм сировини, паперову тару, а також 17 тисяч гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

На даний час оперативники обласного управління захисту економіки та слідчі встановлюють осіб, причетних до організації незаконного бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ