Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові розпочалося VII Свято сиру і вина

У п’ятницю, 21 жовтня, у Львівському палаці мистецтв стартувало VII Свято сиру і вина. Цьогоріч у Ярмарку сирів та вин участь беруть понад 60 виробників сирів та вин, імпортерів та фермерів. На фестивалі також представлені регіональні органічні продукти.

«Цікавість до Свята Сиру і Вина зростає з кожним роком. Ми вважаємо, що це невипадково, адже свято дуже атмосферне і, якщо можна так сказати про свято, «дуже смачне». Свято стало справжнім місцем зустрічі друзів, сімей, львів'ян та гостей міста, найбільш атмосферною та найсмачнішою подією осені в країні», - розповів Андрій Сидор, директор Свята сиру і вина.

Традиційно Свято розпочалося із відкриття Великої давильні винограду. Організатори заходу запросили відомих львів’ян почавити тонну винограду ногами, щоб наступного року виготовити з нього фестивальне вино. Ця виноградна атракція перетворилася для львів’ян та гостей міста у гарну традицію, без якої вже не уявляєш Свята.

Цього року Свято проводиться усьоме і символічно, що учасників давильні теж було семеро. Цього року Велику давильню винограду відкривали: Вардкес Арзуманян, ресторатор, власник мереж ресторанів «Рестарон»; Юрій Гантковський, директор Львівського палацу мистецтв; Андрій Сидор, організатор Свята Сиру і Вина та директор компанії «ДікАрт»; Марк Зархін, ресторатор та громадський діяч; Олег Мацех, громадський діяч; Олександр Божик, скрипаль-віртуоз, композитор;Олександр Войтович, львівський художник.

Невід’ємною частиною проведення кожного Свята є відзначення Дня Сирника. Цього року усіх пригощатимуть у суботу, 22 жовтня, о 15:00. Цей солодкий десерт, як завжди, спечуть за традиційним рецептом.

Також цього року на Святі сиру і вина український дизайнер Сергій Ткачук представляє новий напрямок Winecorkart дизайну: авторські мозаїки із корків ручної роботи. Крім того, будуть представлена й нова колекція сумок, а також сукні із корків.

А ще на Святі сиру і вина можна помалювати вином та взяти участь у розіграші фестивальних сувенірів. Потрібно лише взяти винний корок, написати своє ім’я і номер телефону та вкинути його у фестивальну торбу у наметі з Winecorkart мистецтвом.Чим більше корків – тим більше шансів виграти. Розіграш відбудеться у неділю, 23 жовтня, на головній сцені фестивалю.

Місце зустрічі справжніх гурманів - Свято сиру і вина у Львові! Чекаємо усіх 22-23 жовтня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ