Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові скасували автобусний маршрут 4А

Як інформують у прес-службі Львівського комунального АТП 1, автобусний маршрут №4А має низький пасажиропотік і завдає значних збитків Львівському комунальному автотранспорту підприємству №1.
Фото: Львівське комунальне АТП 1

Нами, спільно з управлінням транспорту, були випробувані різні варіанти роботи маршруту. На маршруті в різні періоди часу курсували автобуси великої місткості та автобуси середньої місткості, проте маршрут лишався збитковим. У грудні маршрут був змінений для забезпечення доїзду до ТЦ "Іскра", на маршруті відновили роботу автобуси великої місткості. Однак і після зміни маршрут лишається непопулярним серед пасажирів і завдає значних збитків ЛК АТП №1.

Так, за грудень 2019 року збитки від роботи маршруту №4А становили понад 570 тис. грн. У середньому в грудні 2019 року за рейс на маршруті №4А автобус великої місткості перевозив 35-38 пасажирів. У січні за рейс на маршруті №4А автобус перевозить менше 30 пасажирів. При цьому за проїзд в автобусах маршруту №4А не платять понад 60% пасажирів. Крім того, маршрут №4А повністю дублює трамвайний маршрут №8.
Водночас інші автобусні маршрути, зокрема №46 та №47А, які курсують через Сихів, перевантажені і потребують збільшення кількості одиниць рухомого складу.

У зв'язку з цим, з метою ефективного використання транспортних засобів, ЛК АТП №1 змушене зупинити випуск автобусів на маршрут №4А. Вивільнені автобуси будуть використані для підсилення маршрутів №40, №46, №47А, які забезпечують транспортне сполучення Сихівського району з центром та іншими районами Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ