Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартує україно-польський Фестиваль: чим дивуватимуть?

Вже традиційно 7-8 вересня Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові спільно з місцевою владою організовує одну з найбільших українсько-польських подій-VII «Фестиваль Партнерства». Чим дивуватимуть цьогоріч розповіли організатори заходу під час прес-конференції.
1/1

Генеральний Консул Республіки Польща у Львові  Рафал Вольскі зазначив: «Фестиваль Партнерства» сприяє розвитку міжнародної культурної співпраці Польщі та України. Водночас презентує мистецьке життя польських міст та воєводств, а також відображає творчу діяльність Львова та Львівщини загалом. Закликаю львів’ян та гостей Львова взяти участь у Фестивалі. Бажаю позитивних вражень та цікавих зустрічей».

Далі слова взяв заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко: «Впевнений у тому, що Фестиваль стане майданчиком для ділового спілкування, яке в майбутньому може перерости у новий проект, гранти тощо.

Другий аспект – захоплюючий. Тема велосипедів та мобільності й цього річ не втратить своєї актуальності. Якщо пам’ятаєте, то минулого року ровери викликали хвилю зацікавленості. Як бачимо з кожним днем на вулицях Львова зростає кількість велосипедистів. Думаю, що 7 і 8 вересня під час Фестивалю можна буде спостерігати таку картину, коли посадовці найвищого рівня як Польського консульства, так і міської/обласної ради їздитимуть на велосипедах, тим самим закликаючи до екологічного транспорту.

І третій аспект цього заходу – це натхнення, яке щороку приходить до учасників Фестивалю партнерства для реалізації нових ідей та задумів». 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/1

За словами організаторів заходу, для участі у Фестивалі до Львова прибудуть офіційні делегації від польських воєводств та міст-побратимів Львова. Разом із львівськими колегами їхні польські партнери, політичні, громадські та культурні діячі ділитимуться досвідом на «Форумі Партнерства» ,модератором, якого буде - доктор Бартломей Валас. Цього року дебати стосуватимуться культури, туристичного розвитку міст і його впливу на історичні міста та життя городян.

Добротний блюз-рок

Директор «Інституту Актуального Мистецтва», в.о. директора Інституту стратегії культури Юлія Хомчин розповіла, що у самому серці Львова - на площі Ринок розміститься сцена «Фестивалю Партнерства», де протягом 7-8 вересня виступатимуть українські і польські музичні колективи різноманітних напрямків:

«Перший день Фестивалю (7 вересня) буде напрочуд насичений музичною програмою та відображатиме все різноманіття сучасного музичного світу. Цього дня у центрі Львова звучатимуть вроцлавські «Wciaz Mtodzi» , улюбленці львівської публіки «Jorvi Ktoc» , тогорічні володарі музичної нагороди «Фридерик» у категорії Альтернативна платівка року - гурт «Micromusic» з Варшави . Сучасний цирковий мікс в поєднанні з імпровізовацією музики різних стилів - представлять Лукаш Ємьола та Аотур Пеоскавеи в проекті «Lublinduo» .А на завершення дня - поціновувачів сучасної музики потішить одне з найцікавіших явищ актуальної польської сцени - проект «Nervy» із Сілезії.

«Другий день заходу (8 вересня) порадує добротним блюз-роком. Зокрема перед гостями Фестивалю виступить гурт «Blues Persoektive Band» з Жешува , продовжать концерт - патріархи польської «шантової» традиції - гурт «Wodnv Patrol» . А далі слухачі матимуть насолоду зануритись в світ етномотивів разом із сімейним проектом «Кареіа Maliszkow» з Низьких Бескид , етно- роковим гуртом «ітііе» з Підкарпаття та несамовитито-драйіовим українським фолк-роком від проекту «Ногрупа» з Ольштина».

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/1

Мобільне велосипедне містечко 

Також на площі Ринок на промо-стендах представлятимуть свої туристичні перлини та освітні програми партнери Львова - польські міста і воєводства. Цьогорічною родзинкою буде Мобільне велосипедне містечко - місце, у якому наймолодші учасники зможуть навчитись безпечно їздити на велосипеді через перехрестя та потенційно небезпечні місця.

Присвячене наймолодшим учасникам дорожнього руху мiстечко, яке викликає велике зацiкавлення серед дiтей та поєднує в собi навчання й забаву. lнструктор їзди на велосипедi та екзаменатор стежать за безпекою та проведенням irop i тренувань. Дорожнє мiстечко дає можливiсть молодим велосипедистам пiдвищити рiвень їзди, знань безпеки руху на дорозi, дотримання i знання дорожнiх правил, знакiв та свiтлових сигналiв, це також мiсце де можна навчитись безпечно їздити на велосипедi через перехрестя та простежити потенцiйно небезпечнi ситуацiї.

Фотовиставки

У програмі Фестивалю заплановані різножанрові виставки-місто Варшава представить прекрасну фото-виставку «Газетні фотографії Варшава у 1918-1939 роках», місто Єленя Гура привезе виставку "Карконоші - перлина сілезьких краєвидів" з фондів Музею в Карконошах, а з міста Кєльце до Львова приїдуть виставки картин двох митців, яких поєднує захоплення новими засобами масової інформації та віртуальним світом, а саме виставка Магдалени Лесьняк «В мережі» та Рафала Урбанського "QR - реінтерпретація".

Програма фестивалю

7 Вересня, п’ятниця

17:30 – Wciąż Młodzi (Вроцлав)

18:20 – Joryj Kłoc (Львів)

19:20 – урочиста частина

19:50 – Micromusic (Варшава)

20:45 – Nowy Cyrk: Łukasz Jemiola & Artur Perskawiec (Люблін)

21:40 – Nervy (Сілезьке воєводство)

8 Вересня, субота

17:30 – Blues Perspektive Band (Жешув)

18.40 –Wodny Patrol (Вармінсько-Мазурське воєводство)

19:35 – Kapela Maliszków (Малопольське воєводство)

20:30 – Żmije (Підкарпатське воєводство)

21:40 – Horpyna (Вармінсько-Мазурське воєводство)

Супутні проекти:

Ярмарок партнерства
Час: 7-8 вересня, год. 12.00 – 19.00 , 9 вересня 12.00-16.00
Місце: пл. Ринок

Мобільне велосипедне містечко для дітей
Час: 7-8 вересня, год. 12.00 – 19.00 , 9 вересня 12.00-16.00
Місце: пл. Ринок

Фотовиставка «Варшаваміж війнами 1918-1939»
Час: 7-15 вересня,

Офіційне відкриття 7 вересня, год. 17.30
Місце: Вул. Галицька, біля Каплиці Боімів,

Художня виставка “Карконоші- найгарніша перлина Сілезії”. Графіка з Карконошського музею в Єлєній Гурі
Час: 7 вересня- 6 листопада

Офіційне відкриття 7 вересня год. 16.45
Місце: Львівський історичний музей, пл. Ринок, 6

Художня Виставка Виставка Магдалени Лесьняк «В мережі» та РафалаУрбанськєго “QR – реінтерпретація”
Час: 7-30 вересня

Офіційне відкриття 7 вересня год. 14.00
Місце: Львівська Галерея Мистецтв, вул. Стефаника 3,

Концерт гурту «Żmije» (Підкарпатське воєводство)
Час: 7 вересня год. 20.00
Місце: Клуб «Дзиґа» вул. Вірменська 35

Форум Партнерства
Час: 7 вересня, год. 10.00 -14.00
Місце: вул. Коперніка 15, Дворик Палацу Потоцьких

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ