Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартував Фестиваль Хорватії: що чекає гостей

19 жовтня у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа» розпочався Фестиваль Хорватії. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

«Я б хотів подякувати Хорватії за відкрите серце. Ми справді відчуваємо і бачимо цю підтримку. Величезне дякую за те, що ви робите для нашої країни: оздоровлення дітей, прийом біженців, різного роду допомога, лідерство в процесі розмінування наших територій тощо. Дякую товариству «Біла Хорватія» за те, що у співпраці продовжуємо плекати спільні цінності. Сьогодні у боротьбі ми платимо величезну ціну та я вірю в нашу перемогу, спільну перемогу з усіма, зокрема Хорватією, хто разом з нами на цьому шляху», – зазначив очільник області Максим Козицький.

Захід присвячений 10-річчю створення товариства «Біла Хорватія».

«Під час фестивалю ми маємо можливість подивитись на все те, що було зроблене за останні 10 років, а було зроблено багато. Хочу закцентувати, що на цьому Фестивалі буде круглий стіл, на якому обговорюватимуть питання, що може Хорватія зараз зробити для України. Дякую організаторам, які дуже багато праці вклали в цю програму, дякую Львівщині, яка дуже гарно прийняла всіх хорватів, які сюди сьогодні приїздять», – зазначила  Надзвичайний і Повноважний Посол Хорватії в Україні Аніца Джамич.

Відтак, упродовж чотирьох днів на учасників та гостей фестивалю чекають виставки дискусії, вистава, презентація книги. Зокрема, у суботу у Пороховій вежі презентують останні археологічні дослідження з території Стільська.

У неділю відбудеться дискусія щодо культурних та економічних зв’язків Республіки Хорватія та України «Спільне минуле і майбутнє», презентуватимуть книгу автора Здравка Вамповця «Україна, Хорвати і Карпати. Бачення одного Хорвата».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ