Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові стартував IX Ярмарок спорту

Сьогодні у спорткомплексі «Динамо», що на вулиці Вітовського, стартував дев’ятий Загальноміський Ярмарок спорту, тож усіх львів’ян запрошують на спортивну подію міста.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Ярмарок триватиме три дні, під час яких представлятимуть спортивні організації міста, відбудуться десятки майстер-класів та безліч показових виступів. Усі охочі зможуть спробувати себе у понад ста видах спорту. Завітав сьогодні на спортивне свято і міський голова Львова Андрій Садовий.

«Хочу подякувати всім дітям, які сьогодні сюди прийшли, які люблять спорт. Я з дитинства займався різними видами спорту — це була і вільна боротьба, і мотоспорт, каное, люблю плавання, стрільбу з лука. Тут все це різноманіття є для вас, щоб ви перепробували різні види спорту і обрали ті, які вам найбільше подобаються. Хочу подякувати організаторам, всім федераціям. Ми цього року маємо дев’ятий Ярмарок спорту і всі федерації з міста та області є присутні. Дай Бог, щоб спорту було більше, щоб ми були здоровіші.

Я пригадую, коли ми проводили перший Ярмарок спорту і було багато переживань, чи це буде цікаво і корисно. Але за ті 9 років більше 100 тис дітей пройшли через ярмарки і кожен для себе знаходить той вид спорту, який є улюблений. Я малим перепробував дуже багато видів спорту. Якщо ти є в русі, в динаміці — ти здорови і менше треба витрачати грошей на лікування. Політика міста чітка — треба уможливлювати для дітей заняття спортом, треба інвестувати кошти, час. Ми цього року хочемо розпочати один з наймасштабніших проектів в Україні — це будівництво Палацу ігрових видів спорту. Це буде мега-комплекс, де можна буде проводити і міжнародні змагання світового рівня, бо там буде арена на 2,5 тис глядачів.

Вітаємо всіх, хто долучається. Мені приємно, що управління молоді та спорту активно займається, Андрій Шевців є мотором цього Ярмарку спорту вже дуже багато років. Молодці. Отримуєш сатисфакцію, що це потрібно", — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відтак, за вагомий внесок у розвиток спорту, популяризацію культурних цінностей і здорового способу життя та з нагоди проведення IX Загальноміського ярмарку спорту, мер Львова вручив відзнаки.

Зокрема, диплом отримав президент Львівської обласної федерації стрільби з лука Олександр Калиніченко. Подяки від громади міста отримали: Анастасія Горлова, бронзова призерка чемпіонату світу, переможниця чемпіонату Європи з веслування на байдарках, та Ярослав Зубрицький, головний тренер Баскетбольного клубу «Львівська Політехніка».

«Це дуже хороший івент, і він потрібен кожного року, і саме в той час, коли діти вже прийшли до школи, ввійшли в цей ритм, і тепер якраз в цей термін обирають собі те заняття, яким вони будуть займатися. Це спорт, розвиткові речі. І тому, власне в цей період часу, дуже важливо показати, за руку привести дитину в ту чи іншу секцію. Я завжди говорив, що найбільший потенціал України у спортивному плані — це є людський ресурс, це тренери. І дійсно, у Львові є надзвичайно багато хороших спортивних організацій, які з дітей дійсно роблять не просто чемпіонів, а хороших, достойних людей, лідерів середовища. Тому це надзвичайно важливо, і я впевнений, що XX Ярмарок спорту ми також зробимо з певною родзинкою, і це буде надзвичайно хороший захід», — сказав Антон Нікулін, начальник управління молоді та спорту ЛМР.

Цьогоріч на Ярмарку спорту будуть щонайменше сім десятків видів спорту, з яких 20 — новинки; 2 майданчики (внутрішній та зовнішній); відомі спортсмени сучасності (зокрема Олег Скавиш (Тягнизуб), Станіслав Горуна, Анастасія Горлова, Франциско Гомес); майстер-клас із приготування фрешів, а також ранкові руханки; розіграші абонементів до спортивних клубів від партнерів заходу; оновлений буклет із контактами федерацій; і на завершення — Міжнародний фестиваль з брейкдансу із відомими європейськими танцюристами.

«Насамперед, цьогоріч ярмарок відрізнятиметься від попередніх тим, що у нас буде дуже багато нових видів спорту, у нас буде ще масштабніша сцена. Хто був у попередні роки, той знає, наскільки танцюристам чи каратистам з великим задоволення хочеться виступати на підвищенні, демонструвати свої навички, коли їх з різних сторін знімають камери, є безпосередньо різні спецефекти, вони відчувають себе артистами, не тільки спортсменами. І в такий спосіб якомога більшу кількість дітей, людей, літніх людей, дітлахів залучають до здорового способу життя у Львові», — розповідає Олег Чунис, організатор «Ярмарку спорту», кервіник кампанії «Здорове місто».

Потрапити на «Ярмарок спорту» зможе кожен охочий. Вхід та участь у всіх майстер-класах — безкоштовні.

Організовують щорічний Ярмарок спорту ГО «Здорове місто» спільно із Львівською міською радою.

Програма заходів:

27 вересня (четвер)

09:45 — збір учасників

10:00 — показові виступи спортсменів

12.00 — урочисте відкриття

13:00 — майстер-класи від федерацій

28 вересня (п'ятниця)

10:00 — продовження показових виступів

12.00 — майстер-клас від Олега Скавиша (Тягнизуба)

13:00 — майстер-класи

15:00 — танець від Франциско Гомеса — відомого американського хореографа

29 вересня (субота)

10:00 — заключний день показових виступів

12.00 — перший міжнародний фестиваль з брейкдансу в рамках І Х Ярмарку спорту.

Контактна особа: Олег Чунис, тел.: 063−990−44−90.

Довідка

Захід вже отримав визнання в Україні. «Ярмарок спорту» посів третє місце в номінації «Спорт та здоровий спосіб життя» премії Social Project Awards, якою нагороджують якісні соціальні проекти та яскравих і талановитих громадських діячів, які формують майбутнє країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ