Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові стартував районний етап шкільних ліг з баскетболу

Вчора у Львові розпочався районний етап шкільних ліг з баскетболу. Баскетбол став другим видом спорту після волейболу, який вдалося розпочати в рамках проєкту.
Фото - ЛМР

Відкривали цей етап юнацькі команди ліцею «Львівський» (Вомбати) та загальноосвітньої школи №42 (Райські птахи), повідомляють в ЛМР. 

У цьому навчальному році змагання шкільної баскетбольної ліги відбудуться серед юнаків 2007 року та серед дівчат 2010 року народження і молодших. У районному етапі шкільної ліги з цього виду спорту візьмуть участь 54 команди (41 команда хлопців та 13 команд дівчат), а це – майже 650 учнів. Тут заплановано провести понад 100 ігрових зустрічей.

Районні етапи змагань відбудуться у період з 3 до 30 квітня, на яких буде визначено переможців районних змагань. Саме вони отримують право участі у наступному етапі.

Нагадаємо, Львівські спортивні шкільні ліги – це спортивні змагання, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду таких заходів. Головна мета проєкту – створити атмосферу спортивного свята серед учнів шкіл Львівської міської територіальної громади, а також збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя. Цей проєкт покаже, що зі звичайної шкільної команди можна виховати команду майстрів, які будуть підкорювати світові та олімпійські п’єдестали.

На районних етапах ліг визначають переможців, які отримують автоматичні перепустки до наступного етапу. Міські етапи відбудуться у травні, де визначать чемпіонів та призерів змагань у кожній лізі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ