Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартував шостий Всеукраїнський форум військових письменників

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
Сьогодні, 9 травня, у дворику Львівської копальні кави відбулось відкриття VI Всеукраїнського форуму військових письменників. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Форум сприяє взаєморозумінню, гуртує, допомагає відрефлексувати отриманий героями досвід, а також стає неформальним майданчиком для спілкування із громадою.

Шість років тому він став фестивалем, що об’єднав авторів – чинних військовослужбовців, журналістів, а також тих, хто на початку протистояння на Сході України були мобілізовані до лав силових структур України або пішли воювати добровольцями. Впродовж останніх років до учасників долучились автори, які є волонтерами.

«Це знакова подія, яка вже впродовж шести років об'єднує військових письменників, журналістів, ветеранів, та добровольців. І кожен з вас  знає, як важливо писати про цю війну. Писати правду. Про те, що ви бачили, чули, пережили. Про героїзм і жорстокість, про життя і смерть, про людяність і втрати. Адже ваша творчість – Це зброя. Це інструмент, який може допомогти нам перемогти ворога не лише на полі бою, але й в інформаційній просторі. Щиро дякую організаторам єдиного в Україні форуму військових письменників, особливо Тетяні Пилипець – директору Львівської обласної бібліотеки ім. Р. Іваничука, яка протягом шести років робить все, щоб форум жив», – зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Серед учасників – військові письменники. Хтось через прозу, хтось через поеми чи гуморески розповідає про побачене, чи почуте на фронті. Багато історій, які лягли у книги авторів пов’язані з власним пережитим досвідом, адже більшість письменників – чинні військові, або ті, хто пережив окупацію рідного міста.

На жаль, після повномасштабного вторгнення ворога письменницька родина зазнала втрат і ми більше не побачимо наших дорогих Юрія Руфа, Гліба Бабича, Максима Петренка, Біжана Шаропова, Володимира Вакуленка (закатований окупантами), Вікторію Амеліну, Максима Кривцова. А увесь список загиблих у російсько-українській війні письменників складає понад 50 осіб.

Форум триватиме упродовж 9-12 травня. З програмою можна ознайомитися за посиланням – Програма Форуму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ