Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартував Тиждень іспанського кіно

Тиждень іспанського кіно у Львові розпочався напередодні, 15 листопада, в Палаці культури імені Гната Хоткевича. Про це інформують у Львівській обласній раді.

Цьогорічний захід відбувається в рамках культурної програми головування Іспанії у Раді ЄС. Під час кінопоказів будуть показані нові іспанські фільми, які отримали нагороди та визнання в Іспанії та у світі.

В церемонії відкриття заходу взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу. Під час виступу Посол розповів про культурні заходи, які були організовані в Україні цьогоріч за підтримки Іспанії.

“Іспанія докладає чимало зусиль для співпраці з Україною в галузі культури. Ми розуміємо, що ця військова агресія не тільки проти України, а це також агресія проти української культури, – зазначив Рікардо Лопес-Аранда Хагу. – Я не вперше у Львові й хочу сказати, що ми не обмежуємося заходами у сфері кіномистецтва. Наша співпраця стосується театрального мистецтва, ми також підтримуємо переклади іспанської літератури на українську мову. Хочу зазначити, що ми продовжимо докладати зусилля у сфері культури в Україні, а особливо у Львові, який має велике значення для історії та культури України”.

Представник Королівства Іспанії подякував присутнім на заході викладачам львівських університетів і шкіл, які викладають іспанську мову, а також Міжнародному товариству українсько-іспанської дружби, яке діє у Львові.

Від імені Львівської обласної ради почесного гостя привітав голова постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції, депутат Святослав Шеремета.

“Хочу подякувати Посольству Іспанії в Україні за велику роботу, яку ви здійснюєте для розвитку культури. Хочу подякувати представникам Товариства українсько-іспанської дружби Анатолію Забарилу, Юрію Котику за роботу, яку вони проводять для налагодження контактів і для зміцнення стосунків між Україною та Іспанією. Хочу подякувати іспанській державі, уряду і всьому іспанському народу за величезну підтримку, яку Україна отримує від Іспанії під час війни та агресії кремля проти України. Ми це надзвичайно цінуємо, це надзвичайно важливо для нас. Я переконаний, що маючи таких друзів Україна вистоїть. Ми переможемо та збережемо мир у світі”, – зазначив Святослав Шеремета.

У перший день кінопоказів глядачі переглянули стрічку режисера Алауда Руїс де Азуа “Колискова”.

Програма Тижня іспанського кіно у Львові:

Четвер, 16 листопада, 18:00 год. Фільм “Чемпіони” (CAMPEONES).

П’ятниця, 17 листопада, 18:00 год. Фільм “Стіни говорять” (Las Paredes Hablan).

Субота, 18 листопада, 18:00 год. Фільм “Найкращий бос”.

Неділя 19 листопада, о 18:00 год. “Душа команди”.

Захід організований у співпраці з кінокомпанією «Артхаус Трафік» та Львівською Кінокомісією.

Вхід за попередньою реєстрацією: http://surl.li/neyml.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ