Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові та області виявили ще два випадки підроблення "ковідних" сертифікатів

На Львівщині поліцейські відкрили ще два кримінальні провадження за фактом підроблення сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.
фото ілюстративне, РБК-Україна

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Сьогодні, 4 листопада, приблизно о 1:30 ночі до поліції надійшло повідомлення від прикордонників про те, що на пункті пропуску «Краковець - Корчова» під час проходження паспортного контролю 29-річний мешканець Чернівецької області пред’явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 із ознаками підробки.

На місці працювали співробітники Яворівського районного відділу поліції.

Ще одне повідомлення надійшло до поліції 3 листопада о 17:20 від сімейного лікаря однієї з поліклінік Львова про те, що до неї на прийом із можливо підробленим свідоцтвом про вакцинацію від COVID-19 прийшов 36-річний мешканець міста. На місці працювали співробітники відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1.

За фактами дізнавачі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – обмеження волі терміном до двох років.

Досудові розслідування тривають.

До слова, станом на сьогодні від початку року співробітники Національної поліції розпочали 1062 кримінальні провадження за фактом підробки сертифікатів про вакцинацію. Було оголошено 162 підозри у вчиненні кримінальних правопорушень та 120 проваджень скеровано до суду. Судами ухвалено понад 60 обвинувальних вироків.

Лише на Львівщині поліцейські відкрили понад сто кримінальних проваджень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ