Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові триває IX благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом»

В Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького сьогодні триває IX благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом». Захід організовує БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Вітаю усіх учасників та усіх присутніх. Дякую нашому «Відродженню», яким керує отець Тарас, що вони зібрали і щороку нас тут збирають. Правда, не завжди нам допасовує погода. Дуже гарне гасло, що «перемагаємо любов`ю». Кожен з нас має любові багато і треба ще більше її здобувати. Нехай любов Божа перемагає нас, а ми будемо нею ділитись з усіма, хай Бог благословить цей гарний захід, на який ми зібрались», - зазначив Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

«Маю дуже теплу емоцію, бо щойно приїхав з Богослужіння в Церкві Ольги та Єлизавети. Одна річ мене сильно вразила – це про внутрішні бар`єри, які є сьогодні в багатьох. Їх треба ламати, з ними треба боротись. Один простий інструмент, як це зробити – це йти спілкуватись, створювати нові речі», - зазначив під час відкриття Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

«Ми ніколи не переможемо ворога, якщо не переможемо себе. Якщо не будемо виявляти до себе любові, то не навчимось любити ближнього. Тому наше гасло говорить – «перемагаємо любов`ю», але не когось, а себе самого, тоді Україна буде тою державою, на яку вже рівняються. Сьогоднішнє свято – це успіх і праця молоді, небайдужих українців, наших друзів та партнерів. Ми стараємось зробити це свято, щоб об`єднати людей в доброму настрої. Бажаю кожному з нас сьогодні відпочити через спілкування, через пробачення будувати нашу Україну. Цей захід є благочинний, усі пожертви, які ви складаєте, підуть на підтримку багатьох благочинних проектів», - зазначив отець Тарас Милян.

Відтак, о 11.00 год відбулась Архиєрейська Літургія у храмі св. Софії Премудрості Божої, яку очолив Високопреосвященний Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

О 13.00 год розпочався великий концерт, який триватиме до 20.00 год. Концерт сучасної української музики – за участю відомих українських виконавців: ХАС, гурт «Kurbasy», гурт «Шосте чуття», співачок Софії Федини та Маріанни Ільків, реп-виконавця ВСЕ ПРО, ILkiv School, також танцювальної студії iLike dance complex Вадима Лященка, дітей з Центру дитячої та юнацької творчості Галичини, а також концерт на Співочому полі від ILkiv School.

Також працюють різноманітні майданчики: дитячий майданчик (забави, цікаві конкурси, банси); молодіжний майданчик (водіння гаївок, квест, молодіжні ігри); майстер-класи; ярмарок, частування, інтелектуальний майданчик; благодійна лотерея для тих, хто любить приємні сюрпризи.

Всеукраїнський фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом» Українська греко-католицька церква організовує з 2009 року. Мета фестивалю – у християнський спосіб відзначити свято Воскресіння на рівні громади Львова та області, підняти дух українців, підтримувати та розвивати українські національні традиції. Щороку фестиваль відбувається в Шевченківському гаю і його відвідують 8-10 тисяч гостей.

Програма

Театральний майданчик: 15:00 –17:00

15:00 – аматорський театр «На світанку» з театральним дійством «Весняне відродження «МАЙЖЕ СТЕП»

15:30 – акторський тренінг від студентів IV курсу факультету культури і мистецтв ЛНУ ім. Івана Франка

16:40 – аматорський театр «На світанку», замальовка «Тіні…» з вистави «ЧотириДух» за мотивами творчості С. Параджанова

Молитва Taize: 16:00 – 17:00
Майстер-класи: 13:00 – 17:00

Розпис пряників, малярство на склі, створення віночків з лози, деку паж дерев’яних писанок, створення декоративних віночків, коники-мотанки, декоративні магніти своїми руками, писанкарство, ляльки-мотанка та інші

Дитячий майданчик: 13:00 – 18:00

Цікава для дітей: забави, ігри, банси, сюрпризи та інше.

Молодіжний майданчик: 14:30 – 18:00

Гаївки та забави для молоді

Головна сцена: 13:00 – 20:00

Спільнота Віднови у Святому Дусі «Благословення» УГКЦ, iLike dance complex, виконавець «ВСЕ ПРО», Софія Федина, інструментальний бенд «ДикоBrass», Маріанна Ільків, автентичний гурт «Ягуди», КУРБАСИ, виконавець ХАС, гурт «Шосте чуття»

Співоче поле: 14:00 – 18:00

Виступи колективів Центру дитячої та юнацької творчості Галичини та міста Львова, ILkiv school, ArtVoice, інструментальний бенд ДикоBrass

Благодійна лотерея:  13:00 – 19:00

Дитяча та доросла лотереї, під час яких є змога виграти цікаві подарунки від партнерів

Літній дитячий табір «Мрійники»: початок о 15:00

КВЕСТ від літнього дитячого табору «Мрійники»

Інтелектуальний майданчик: 14:30 – 15:30
«Великоднє сонечко»: 13.00

Програма Центру дитячої та юнацької творчості Галичини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ