Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львові триває відновлення зруйнованих рашистською ракетою будинків

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/4
На Стрийській тривають аварійно-відновлювальні роботи у зруйнованих російськими ракетами будинках. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, у найбільше пошкоджених російськими обстрілами 4 будинках на вулиці Стрийській мурують стіни, відновлюють перекриття та дах. Аварійно-відновлювальні роботи нині в активній фазі, працівники поспішають, щоб встигнути до зими.

«Будинок № 68 – окрім дерев'яного каркаса, тут з’явилося його накриття і вже навіть кладуть черепицю. Саме таке рішення щодо дахівки прийняли після спільних консультацій управлінь, адже це найбільш відповідає пам’ятці архітектури, якими і є будинки на Стрийській.

Сусідній 66-й будинок – тут уже з’явилися стіни верхнього поверху. Їх довелося відмуровувати, адже вибухова хвиля практично знесла поверх. Далі будівельники братимуться власне за дах. Його теж будемо перекривати черепицею.

Будинок № 64 постраждав чи не найбільше. У нього прилетіла ракета, яка й пробила поверхи зверху й до самого низу. Між двома поверхами будинку перекриття вже залили. Зараз будівельники відмуровують стіни. Треба буде відновити ще одне перекриття між третім і четвертим поверхами.

62-й будинок ззовні наче не так сильно постраждав, як 64-й. Але добряче потріскав, тому конструктори дали додаткове завдання щодо демонтажу певних стін і елементів. Власне ці роботи вже завершуємо і будемо відновлювати дах, який водночас треба буде зв’язати з дахом сусіднього 60-го будинку», – розповів Любомир Зубач.

Спочатку відновлюють стіни, перекриття та дахи, а вже потім можна буде вставляти вікна. Для цього генеральний підрядник Львівське комунальне підприємство «Рембуд» зробив заміри вікон усіх чотирьох будинків та вже їх замовив, щоб вони були готові до монтажу.

Нагадаємо, 6 липня відбувся наймасштабніший обстріл Львова. Як наслідок 10 людей загинуло, 48 отримали травми. Зокрема, на вул. Стрийській було пошкоджено 17 будинків, з яких 4 будинки – на вул. Стрийській, 62, 64, 66, 68 – зазнали найбільших пошкоджень; понищено 17 дахів і вибито приблизно 3 тис вікон, з них 596 дерев’яні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ