Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться фестиваль французького кіно

Завтра, 3 лютого, у кінотеатрі «Кінопалац» розпочнеться фестиваль французького кіно – про це «Гал-info» повідомив один з менеджерів «Кінопалацу».
 Фестиваль нового французького кіно триватиме у Львові з 3-го до 6 лютого. Львів’яни матимуть можливість переглянути такі стрічки: “13 Tzameti” (2005), “У Парижі” (2006), “Тубільці” (2005) та “Азюр та Асмар” (2005), які транслюватимуть французькою мовою з російськими синхронним перекладом.
“13 Tzameti” режисера Ґели Баблуані на фестивалі Mostra у Венеції 2005 отримав нагороду “Лев майбутнього”, що є аналогом премії за найкращій перший твір, а також був висунутий на фестиваль незалежного кіно Санданс-2006. У 2007 році отримав нагороду за найкращій перший фільм на European Films Awards.
Фільм “Тубільці” режисера Рашида Бушареба був представлений у допрем’єраному показі на останньому фестивалі в Каннах, був відзначений журі під головуванням Вонга Кар-Вая. П’ятеро головних акторів: Жамель Дебуз, Самі Насері, Рошді Зем, Самі Буажіла та Бернар Бланкан отримали премію “За найкраще колективне виконання”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ