Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться виставка «Світ очима особливих. Простір без обмежень»

2 квітня, у Всесвітній день поширення інформації щодо проблем аутизму, у комунальному закладі Львівської обласної ради "Львівський музей історії релігії" презентують виставку «Світ очима особливих. Простір без обмежень». Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

Це роботи вихованців навчально-творчої майстерні для дітей і молоді з особливостями розвитку, яка діє при ГО "Простір без обмежень».

В експозиції представлять понад 20 картин, виконаних акриловими фарбами на полотні. Роботи діти створювали під час арт-терапевтичних занять під керівництвом Анни Реви, яка допомагає юним художникам «висловити» свої емоційні потреби, які накопичилися з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Ця виставка – про маленьку радість, яку ми дуже потребуємо в цей важкий час. Вона розкриває унікальний світ без обмежень, де кожен, не зважаючи на свої відмінності – талановитий, прийнятий, вартий уваги… Саме в цей день ми хочемо ще раз нагадати суспільству про людей вразливих категорій, їхні проблеми», - розповіла Анна Рева.

Виставлені картини різні за настроєм, наповненням. Майже усі роботи виконані яскравими фарбами, що створює атмосферу радості, безтурботності. А прості сюжети дарують спокій і тишу.

«Лише у день відкриття виставки організатори презентують глиняний посуд і еко-торби, виготовлені вихованцями. Також буде можливість викупити роботи, або зробити донат. Виручені кошти спрямують для забезпечення оздоровчих і підтримки адаптивних програм, які допомагають таким дітям впоратися із травматичними наслідками війни», - розповіла наукова співробітниця музею  Олена Малюга.

Початок - о 16.00 (адреса: пл. Музейна,1).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ