Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться виставка відомого художника-іконописця Романа Василика

7 жовтня 2022 р. о 15:00 в Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України у Львові відбудеться презентація альбому "Роман Василик. Іконопис, малярство, графіка" та персональна ретроспективна виставка творчих робіт до 75-ліття митця.

 Багаторічна викладацька діяльність Романа Василика розпочалась 1974 р. на кафедрі проєктування інтер’єрів ЛДІПДМ. З 1988 року обіймав адміністративні посади: завідувач кафедри проєктування інтер’єрів, завідувач кафедри сакрального мистецтва, декан факультету інтер’єру та обладнання, проректор з навчальної робити.

Наприкінці 80-х років з ініціативи Романа Василика в навчальний процес Інституту впроваджено окремі курси вивчення основ сакрального мистецтва. Згодом ця ініціатива переросла у створення окремого відділу сакрального мистецтва, а 1995 р. – у заснування однойменної кафедри, яку Роман Василик очолював 25 років. Сьогодні професор Роман Василик читає лекції з богослов’я ікони, іконографії, провадить авторський курс з іконопису в Академії. Від 2010 року – співорганізатор міжнародних іконописних пленерів, які щорічно відбуваються в Україні та Польщі, гостьовий професор мистецьких та духовних закладів, а також куратор комплексного оформлення десятків храмів, його авторству належать численні ікони та іконостаси у різних куточках світу.

Цього року в жовтні професор Роман Василик відзначає 75-річний ювілей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ