Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької

У Львівській Національній Опері з 13-го по 18-те листопада відбудеться XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва ім. Соломії Крушельницької,на якому презентуватимуть світову класику відомі зарубіжні та українські диригенти і виконавці.

Фестиваль ім. Соломії Крушельницької проходить вже 30 років поспіль і є одним із найдавніших оперних фестивалів в Україні. На цьогорічному фестивалі вперше презентуватимуть свої вистави Національна опера України,  Одеська Національна Опера, Вроцлавська Опера (Польща).

Географія фестивалю охоплює учасників із Австрії, Молдови, Польщі та Румунії.  Також будуть виконані твори сучасних композиторів із Болгарії та Японії.

Родзинкою фестивалю стануть мистецькі проекти, що відбудуться у Дзеркальній залі театру – від камерної опери до інтелектуальних платформ та майстер-класів.

Під час проведення фестивалю у фойє театру діятиме ексклюзивна виставка «OPERA ART», що презентуватиме  театральні костюми, макети та елементи декорацій з історії постановок Львівської опери відомих художників-сценографів Євгена Лисика, Тадея та Михайла Риндзаків, художника костюмів Оксани Зінченко.

Фестиваль відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Українського культурного фонду та Львівської облдержадміністрації.

В рамках проекту "Український прорив" Василя Вовкуна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ