Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відбувся Чемпіонат світу з бодібілдингу та фітнесу

У Львові відбувся Чемпіонат світу з бодібілдингу та фітнесу WABBA INTERNATIONAL 2019

На цьому турнірі українські атлети здобули 41 медаль

Цими вихідними, 15-16 червня, у Львові відбувся Чемпіонат світу з бодібілдингу та фітнесу WABBA INTERNATIONAL 2019. До нашого міста приїхало 314 провідних атлетів світу з 21 країни, зокрема: Велика Британія, Італія, Греція, Франція, Іспанія, Швейцарія, Німеччина, Білорусія, Польща, Словаччина, Угорщина, Фінляндія, Португалія, Ізраїль, Мексика, Гана, Маврикій, Камерун, Південна Корея та США.

WABBA INTERNATIONAL 2019. Фото надане організаторами заходу.

Серед учасників було 140 українських атлетів. У результаті збірна нашої країни здобула 41 медаль: 11 «золотих», 17 «срібних» та 13 «бронзових». Відтак Україна посіла перше місце у командному заліку.

На змаганнях також визначили двох найкращих спортсменів. Серед чоловіків у категорії Bodybuilding PRO champion таким став DUDAS ADAM з Угорщини. А серед жінок судді обрали кращу спортсменку у категорії Miss Bikini PRO chamion – TAPU ANA з Італії.

WABBA INTERNATIONAL 2019. Фото надане організаторами заходу.

«Успішне проведення Чемпіонату Європи дозволило нам можливість здобути право проводити цей Чемпіонат Світу. У нас була конкурента боротьба з Афінами та Барселоною, однак на вдалося привезти цей спортивний захід до Львова. Тепер очікуємо, що у восени 2020 році проведемо ще потужніший турнір - Містер та Міс всесвіту WABBА. Це наша глобальна ціль», - розповів президент WABBА України Святослав Шеремета.

Довідка:

WABBA — всесвітня аматорська асоціація бодібілдингу — була створена легендою бодібілдингу, конкурентом Арнольда Шварценеггера, чемпіоном Сержем Нубретом ще в 1975 році після змагань «Містер Олімпія». З того моменту, WABBA стала однією з найбільших федерацій бодібілдингу у Світі. WABBA України була створена 2009 року й сьогодні провадить свою діяльність по всій країні. Найбільшими здобутками федерації є перше командне місце на найпрестижнішому турнірі MR. & MS. UNIVERSE2017 року, та проведення Відкритого чемпіонату Європи WABBA INTERNATIONAL 2018 року у м. Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ