Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбувся допрем’єрний благодійний показ фільму «Стрий. Легенда»

Допрем’єрний показ фільму «Стрий. Легенда» відбувся 18 січня у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іванчука. про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

Перед початком перегляду кінострічки, оповитої історичними подіями та пригодами, глядачі мали нагоду поспілкуватися з автором ідеї, сценарію, директором картини, а також з одним з основних героїв — Юрієм Комарницьким.

«Першим поштовхом до створення фільму став авторський проєкт «Легенди нашого краю», змістом якого була візуалізація казок, легенд і переказів, які існують на території Західної України, Карпат і Прикарпаття. Це саме той пласт, та основа, на якому базується все», — прокоментував Юрій Комарницький.

Сюжет фільму розгортається у середині XIV ст. в епоху правління Юрія Болеслава, в час заснування міста Стрия. Фільм про надзвичайну долю сина саксонського лицаря, якого доля закинула в Галичину. У кінострічці переплелися доблесть і зрада, пристрасть та ненависть, війна і мир, легенди та історичні факти. Ідея фільму також перегукується із сучасністю, адже там так само як і зараз ідеться про захист своєї території й своїх цінностей. Вісім акторів фільму сьогодні — військові Збройних Сил України.

Загалом у кінострічці знялось понад 500 акторів-волонтерів. Зйомки проходили у найкрасивіших і найпривабливіших локаціях Львівщини: на територіях державного історико-культурного заповідника Фортеця «Тустань», державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі», Олеського замку, на берегах річок Стрий та Опір.

Частину коштів на виготовлення фільму автори отримали в рамках підтримки регіонального кінематографа з обласної програми сприяння розвитку інформаційного простору Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ