Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбувся вечір на честь Олега Сенцова

Вчора у Львові розпочався 83-ій Міжнародний Конгрес ПЕН. Сьогодні в LEM Station відбувся вечір на честь Олега Сенцова та ув’язнених письменників, - прес-служба Львівської міської ради.

Було продемонстровано театральну постановку І акту п’єси Олега Сенцова «Номери», поетичним гостем вечора став Сергій Жадан, концертна програма пролунала від DakhaBrakha.

П'єса «Номери» була написана Олегом ще до всіх горезвісних подій і стала для нього зловісним пророцтвом. Про те, як люди стають номерами: номерами справ та статей. Для постановки вибрали перший акт п'єси, підготували український переклад, а партнери з Американського ПЕН допомогли з субтитрами англійською мовою.

Тема цьогорічного Конгресу – «Відстоювання правди у добу пропаганди». У межах Конгресу до 24 вересня в місті відбуватимуться не лише закриті засідання, а й багато цікавих акцій, до яких можуть долучитись усі охочі.

Завдяки 83-му Конгресу Міжнародного ПЕН-клубу Львів на декілька днів став світовим центром літературних та інтелектуальних дискусій. В рамках 83-го Конгресу ПЕН заплановано чимало панельних дискусій, літературних читань, презентацій і зустрічей. Львів відвідають літератори більше, ніж із 70 країн світу.

Сам конгрес проводиться у закритому форматі: письменники збиратимуться на закритих засіданнях, де обговорюватимуть важливі питання в галузі літератури. Але конгрес має і відкриту програму, у якій представлено літературні читання, де висвітлюватимуть різні національні культури.

Серед зіркових гостей 83-го Конгресу ПЕН - нобелівські лауреати Герта Мюллер (Румунія-Німеччина), неодноразовий нобелівський номінант Адам Загаєвський (Польща), Пітер Померанцев (Велика Британія), Людмила Уліцька (Росія), Пол Остер (США), сучасні українські письменники Юрій Андрухович, Андрій Курков, Сергій Жадан, Олена Стяжкіна і ще 200 найяскравіших літераторів із усього світу.

Публічну програму заходів можна переглянути тут.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ