Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відбувся відбірковий тур першого чемпіонату зі складання пазлів

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/2
У Львові відбувся перший чемпіонат зі складання пазлів на швидкість. На подію зареєструвалось понад 100 учасників різного віку. Про це повідомили 22 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Змагання відбувалися на різних локаціях, серед яких молодіжні простори Lviv Open Lab та МолоДвіжЦентр.Львів, а також Школа Дружня до Дитини, Смарт простір БОЯР та кав’ярня SmartCup. Учасники вже чекають на фінал чемпіонату 27 червня.

Наприклад, у дорослій категорії учасники віком понад 14 років в парах складали велику картину на 500 елементів, і якщо на світовому турнірі переможці склали схожий пазл за 34 хвилини, львів’янам наразі знадобилося 2 години.

А от малюки від 3 до 5 років складали пазл на 30 елементів, з яким найвправніші учасники впорались за 4 хвилини. У другій категорії змагалось 30 дітей віком 6-8 років, вони пазл на 60 елементів склали в середньому за 10 хв. Дітям 9-13 років дісталась мапа України, Європи та світу на 100 елементів, яку найшвидший учасник склав за трохи менше ніж 14 хвилин.

Вже 27 червня відбудеться фінал чемпіонату у Lviv Open Lab, де десятеро дітей і трійка найспритніших дорослих зустрінуться знову, щоб позмагатись за першість Львова.

У вересні організаторка Олеся Ніколаєвич збирається повторити чемпіонат вже на Всеукраїнському рівні.

"Під час карантину ми складали з дітьми пазли і вирішили позмагатись на час. У мене відразу виникла ідея організувати таке змагання в ширшому колі. А коли почала з’ясовувати як проводять такі змагання, дізналась про світову федерацію пазлів WJPF, яка вже багато років проводить такі турніри. Досі серед учасників змагань не було України, я взялась це негайно виправляти, і вже у вересні цього року ми зможемо нашу країну представити", - сказала Олеся Ніколаєвич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ