22 березня про головні аспекти експорту локальних продуктів говорили на заході "Гастромандри Львівщиною. Розмови на кухні" в межах Агропорту 2019, - повідомляє прес-служба ЛОДА.
Т.в.о. директора департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Марта Бухтіярова поділилася з учасниками заходу про особливості виходу на експорт спеціалітетів, з чого почати експортувати харчову продукцію і як взнати про тарифні та не тарифні обмеження.
"В Україні є організації, програми та проекти для виробників харчової продукції та локальних фермерів, які допомагають їм виходити на експорт та шукати партнерів. Дуже важливо представляти свій продукт на міжнародних виставках та брати участь у торговельних місіях для пошуку свого споживача за кордоном та налагоджувати нові контакти. Львівська облдержадміністрація організовує торгівельні місії в різні країни, до яких завжди можна долучитися", - зазначає Марта Бухтіярова.
Довідково:
При Львівській ОДА створено Службу підтримки експорту, яка стала продовженням роботи департаменту нкономічноїиаолітики у напрямку сприяння діяльності експортерів області.
Серед напрямків роботи – торговельні місії, промоція, спеціалізація по країнах, пошук контрагентів, школа експортера, та безпосередньо супровід експортерів.