Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкриється виставка про кіноаматорство і домашнє кіно

Завтра, 31 серпня, о 18.30 год відбудеться відкриття виставки "Суспільство з кіноапаратом", де можна буде дізнатись про явище кіноаматорства та переглянути унікальні, раніше небачені відеоматеріали. Вхід на подію вільний. Про це повідомили 30 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Кілометри приватних кіноплівок досі залишаються непереглянутими. Спадщина кіноаматорів – масштабний пласт візуальних джерел про минуле з перспективи особистого погляду людини. Виставка «Суспільство з кіноапаратом» пропонує зазирнути в світ творчості і пізнання через кінокамеру, фіксування буденних, святкових чи випадкових моментів.

Кіноаматорство – явище, безпосередньо пов'язане з технологією малоформатної зйомки. Його витоки сягають кінця ХІХ століття, однак масового характеру воно набуло в середині та другій половині ХХ. В основі виставки – колекція аматорських фільмів з приватних збірок, яка була зібрана впродовж останніх десяти років Міським медіаархівом Центру міської історії та продовжує поповнюватись новими знахідками і відкриттями. На виставці хоч і переважають приклади аматорського та домашнього кіно авторів зі Львова, однак експозиція включає широку географію у межах України. Також відвідувачі зможуть переглянути фільми письменниці, мандрівниці Софії Яблонської та хіміка, фотографа Вітольда Ромера. Не менш важливо було залучити роботи львівського режисера і наставника аматорського руху Романа Бучка.  

Виставка реалізовується в межах проєкту «Суспільство з кіноапаратом: історії візуальних режимів та практик творення в Україні» за підтримки Українського культурного фонду.

Місце: Центр міської історії, вул. Богомольця 6, виставковий зал

Години роботи:

  • середа – п'ятниця з 12.00 до 19.00

  • субота та неділя з 12.00 до 18.00

Куратор виставки: Олександр Маханець.

Візуальний куратор: Сергій Петлюк.

Координаторка: Вікторія Панас.

Трейлер виставки: https://youtu.be/9H-Jn-23Ph0

Facebook-подія: https://www.facebook.com/events/385179199674014

Деталі на сайті Центру міської історії: https://www.lvivcenter.org/exhibition/society-with-a-movie-camera/

Контакт: Вікторія Панас, координаторка публічних програм Центру міської історії, +38 093 436 51 34, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ