Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрилась перша в світі виставка зірки дизайну Стефана Загмайстера

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/5
Вчора, 4 жовтня, у Львові відкрилась виставка всесвітньо відомого графічного дизайнера та митця Стефана Загмайстера «Beautiful Numbers». Роботи з цієї колекції ще не були експонованими ніде у світі, тож українці є першими, хто має змогу її побачити. Про це повідомляє ЛМР.

«Стефан Загмайстер минулого року був онлайн-спікером на “Дизаріумі”. Під час сесії питань-відповідей хтось з аудиторії запитався у Стефана, чому він не привозить своїх робіт до України. Він задумався над цим, і коли за кілька місяців ми сконтактували з ним, щоб запросити на другу конференцію і привезти до Львова свої роботи, дизайнер одразу погодився. І не просто погодився привезти свої існуючі картини, а запропонував створити нові, спеціально для визіту в Україну. Тому сьогодні у МОТ відкривається перша в світі виставка цих нових робіт Стефана Загмайстера, яку раніше ніхто ще не бачив!», – розповіла Саша Бобрицька, дизайнерка молодіжного простору Pixlab, організаторка виставки.

Стефан Загмайстер, відомий дизайнер, який живе та працює в Нью-Йорку, дворазовий лауреат премії «Ґреммі», має блискучу кар'єру і різноманітне портфоліо, в якому є дизайнерські проєкти, публікації книг, фільми, виставки та публічні інсталяції. Відомими клієнтами Стефана Загмайстера були Музей Гуггенхайма, Rolling Stones та HBO. Роботи дизайнера представлені в провідних міжнародних інституціях, таких як MoMA у Нью-Йорку, Музей мистецтв Філадельфії, Інститут мистецтв Чикаго, SFMoMA та MAK у Відні.

Останніми роками Загмайстер зосередив увагу на дослідженні тем щастя, краси та людського прогресу. Відображаючи це зрушення, його нова колекція робіт демонструє «Beautiful Numbers», щоб показати покращення в розвитку людства з часом, пропонуючи відвідувачам оптимістичне та надихаюче послання: «Зараз краще».

У роботах виставки майстерно поєднаний дизайн і дані, щоб передати послання для нашого часу. Ця виставка з’явилась у вирішальний момент, коли світ стикається з тривалими викликами, включаючи наслідки глобальної пандемії, природних катастроф та війни. На тлі цієї реальності, «Beautiful Numbers» представляють реальні докази того, що, з довгострокової перспективи, більшість аспектів людського розвитку покращилися. Використовуючи відповідні дані від ООН, Світового банку та інших глобальних і національних баз даних, Загмайстер мистецьки перетворює цифри у захоплюючі візуальні репрезентації, доступні для широкого загалу. Вбудовування цих вражаючих «візуалізацій даних» на старовинні картини поєднує минуле і сучасність, розповідаючи надихаючу історію прогресу з плином часу.

«Є два способи, як можна дивитись на світ – короткий погляд, який фокусується на сьогоденні і все тоді здається жахливим, або з погляд з далекої перспективи, з якої все виглядає абсолютно протилежне. Я помітив, якщо дивись з перспективи у 100-300 років, то все стає краще і саме це я демонструю у свої роботах. Наприклад скільки країн дозволяли голосувати жінкам колись, а скільки зараз, чи як змінюється вартість курятини з роками.

Я не був впевнений, чи мої роботи, їх меседжі будуть цікаві в Україні з огляду на жахливі події війни, але самі українці переконали мене в тому, що їм це цікаво, це дає їм натхнення і оптимізм, тому ось я тут і невимовно цьому радий», – розповів Стефан Загмайстер.

Проєкт реалізовують дизайнерська конференція «Дизаріум», яка відбудеться сьогодні, культурний простір МОТ від команди don’t Take Fake та за підтримки компанії Alterra Group.

«Для нас дуже важливою є тема дизайну, це потужна сфера комунікації. Окрім того, у Львові проживає дуже багато потужних дизайнерів, кріейторів, тому нам важливо обмінюватись досвідом, отримувати найкращі знання у галузі. Саме тому Львів вдруге стає центром дизайну завдяки великій команді «Дизаріуму». Організатори цілий рік працювали для того, щоб привезти до Львова кращих з найкращих. Це можливість навчатися, вибудовувати нові зв’язки і колаборації. Це особливо важливо сьогодні, в час щоденної пропаганди ворога, адже нові знання і досвід допомагають нам в інформаційній боротьбі за нашу країну», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Виставка буде проходити у культурному просторі MOT, що на площі Гасина, з 5 жовтня. Простір працюватиме з 14:00 до 21:00 – у будні та з 12:00 до 21:00 – у вихідні.

Рекомендована ціна квитка – 200 гривень. Проте кожен відвідувач за бажанням може обрати більшу чи меншу суму. Прибуток з вхідних квитків та гіфтстору продовжить наповнювати фонд МОТ, мета якого – підтримка артінституцій, пошкоджених внаслідок російської агресії. Станом на початок жовтня 2024 року фонд МОТ акумулював понад 10,5 млн грн.

Більше деталей про фонд МОТ – на сайті moduleoftemporality.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ