Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрилась виставка малюнків американських школярів

Львів'ян та гостей міста запрошують відвідати виставку малюнків американських школярів під назвою “Пліч-о-пліч з Україною”.

Загалом близько ста малюнків американських дітей у віці від 7 до 15 років представлені на виставці. Роботи створювали  школярі Fuqua School та учасники українського фестивалю “Kids for Peace:Farmville Ukraine Day 2023” (США, штат Вірджинія).

Як розповіла голова громадської організації “Жіночі перспективи” Любов Максимович, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, була була організована виставка малюнків українських дітей у штаті Вірджинія.

"Сьогодні в одному з аеропортів Вашингтону є виставка цих робіт”, - розповіла Любов Максимович.

Американські діти були вражені малюнками українців та вирішили відповісти, щоб висловити співчуття та щиру підтримку Україні від народу США.

Ініціаторами та засновниками цієї виставки є благодійний фонд Ciferes Foundation, що заснувало подружжя американця та українки.

Перед тим як виставка приїхала до Львова вона була представлена у Верховній Раді України, а також в Бучі, Ірпені, Житомирі та Одесі. Також планують представити виставку ще в кількох містах України. 

Роботи американських школярів випромінюють світло та мають надписи з побажаннями, найчастіше можна прочитати слова “be strong” (будьте сильними) та “peace”(мир). Також на виставці розміщений екран на якому можна побачити відео про те як та ким створювались ці малюнки. 

Любов Максимович поділилась планами на майбутнє та розповіла, що планують відправити знову дитячі малюнки в США, зокрема і львівських дітей. Вона поділилась ідеєю, щоб діти вибрали конкретний малюнок та намалювали автору відповідь і таким чином відбулось  листування між українськими та американськими дітьми.

По закінченню виставок, малюнки американських школярів передадуть українським військовим, що перебувають на передовій.

Виставка знаходиться у Палаці Хоткевича на вул.Кушевича та триватиме до 10 лютого, вхід вільний.

Підготувала Надія Файгель

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ