Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили фотовиставку на тему "Казахстан - 30 років Незалежності"

30 серпня у підтримку дружніх відносин з Казахстаном у місті Львові відкрито фотовиставку на тему "Казахстан - 30 років Незалежності", яка представлена аудиторії впродовж 30-31 серпня на пл. Ринок біля ратуші. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

З нагоди ювілею Незалежності Казахстану, президент Республіки Казахстан К.Ж. Токаєв оголосив весь 2021 рік «Роком 30-річчя Незалежності». Місто Львів приєднується до привітань та разом з іншими містами України, зокрема, Харковом та Одесою, презентує до Дня Конституції Казахстану виставку, присвячену знайомству з країною.

Почесний консул Республіки Казахстан у Західній Україні Галина Маслюк зазначила: «В підтримку дружніх відносин з Казахстаном, Почесне консульство Республіки Казахстан у Західній Україні разом із мерією Львова відкриває фотовиставку на тему «Казахстан - 30 років Незалежності», яку приурочили до національного свята Казахстану – Дня Конституції, що відзначається сьогодні, 30 серпня.

Також цією фотовиставкою ми підкреслюємо іншу важливу подію, яка на самому зародженні незалежності Казахстану визначила  правильність  і послідовність  казахстанського курсу зовнішньої політики - закриття Семипалатинського ядерного полігону, що для населення Казахстану є історичним актом виявлення волі та мудрості, впевненості в безпечному майбутньому. А в 2009 році з ініціативи Казахстану Генеральна Асамблея ООН проголосила 29 серпня Міжнародним днем дій проти ядерних випробовувань».

«За роки Незалежності Казахстан став успішною державою, відомою на міжнародній арені своїм динамічним розвитком та економічним потенціалом. В день національного свята наших друзів та партнерів ми хочемо познайомити львів’ян та гостей міста з природою, архітектурою, культурою, звичаями та традиціями цього колоритного краю. Та розказати про вольове рішення від  29 серпня 1991 року Першого Президента Республіки Казахстан Н.А. Назарбаєва – закриття Семипалатинського ядерного полігону, який свого часу наробив багато шкоди життю і здоров’ю громадянам цієї країни», - зазначила керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Тетяна Хабібрахманова. 

Нагадаємо, 30 років тому для отримання незалежності країни були прийняті політичні рішення, що визначили багатовекторну стратегію Казахстану. Серед них – найвагоміший Указ Президента Казахстану Назарбаєва Н.А. від 29 серпня 1991 року «Про закриття Семипалатинського ядерного полігону», яким країна відмовилася від ядерної зброї та статусу 4-го місця по ракетно-ядерному арсеналі і стала одним з лідерів антиядерного руху. Такому прикладу невдовзі послідували США, які в 1992 році зупинили ядерні випробовування на полігоні в Неваді, а за ними – Франція.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ