Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львові відкрили рекрутинговий центр 93 ОМБр «Холодний Яр»: що відомо?

26 червня у Львові відкрили інформаційно-рекрутинговий центр 93 ОМБр «Холодний Яр».
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/1

Інформаційно-рекрутинговий центр 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр» став шостою відповідною установою у Львові. Тут громадяни зможуть ознайомитись із вакансіями у бригаді, отримати інформаційну підтримку щодо ведення служби та можливостей потрапити у цю бригаду. Також Центр стане затишною локацією для родин військовослужбовців та військовослужбовців бригади, які проходять реабілітацію у Львові. 

“Наш інформаційно-рекрутинговий центр відрізняється від центрів інших підрозділів Збройних Сил України, так і загалом Сил Оборони, у першу чергу тим, що він виконує функції комунікації між командуванням бригади і як суспільством, так і родинами, сім'ями військовослужбовців. І взагалі такі ідеї повинні бути більш соціальним. Виходячи з досвіду, який у нас є зі спілкування з сім'ями військовослужбовців, а також родинами загиблих або зниклих безвісти, поранених військовослужбовців, існує певний брак комунікації, який складає труднощі, у першу чергу бюрократичні, саме для сімей. І ми би таким чином хотіли їм допомогти у вирішенні всіх цих проблем”, - зазначив командир 93 ОМБр «Холодний Яр», полковник Павло Паліса.

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

Командир бригади зазначив, що зараз війна змінюється щомісячно та щоквартально, а також зростає технологічність ведення бою. Через це зростають вимоги до навченості персоналу, зокрема спеціалістів високотехнологічних професій, як-от фахівців безпілотних систем, інженерів. 

Загалом у центрі пропонують ознайомитись із різними вакансіями у бригаді, серед яких є як бойові, так і тилові. Відвідувачі можуть дізнатися про ті професії, які найбільше відповідають їхній спеціалізації та навичкам, власній ініціативі. Ознайомитись із вакансіями можна також на офіційній сторінці бригади “Холодний Яр”.

Командир Павло Паліса зазначив, що найефективнішим способом обрати для себе професію та дізнатись більше про службу в бригаді можна саме під час відвідин інформаційно-рекрутингового центру.

“Найефективніше, на мою думку, буде прийти до інформаційно-рекрутингового центру, побесідувати з нашим прахівцем, заповнити відповідну анкету, а потім прийти до нас в частину, у визначене місце, і вже звідти відбути на навчання для проходження базової підготовки. Після цього прийти у підрозділ, з яким знову розпочати вже колективну підготовку, знайомство з товаришами, навчання працювати в команді і таке інше”, - розповів командир. 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

Після проходження базового курсу військової підготовки майбутній холодноярівець отримує призначення на обрану посаду, повне матеріальне та речове забезпечення та продовжує навчання протягом місяця під керівництвом досвідчених інструкторів. Тривалість підготовки залежить від спеціальності, яку він обрав, навичок та бажання навчатися. За словами Павла Паліси навчання для участі у бойових діях триває близько 1,5-2 місяці. 

Дізнатися більше про бойовий шлях бригади та можливість долучитись до неї можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ