Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили унікальну виставку “Золота Роза”

Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
1/3
У вівторок, 3 липня у Галереї сучасного сакрального мистецтва “Iconart”, відкрилася виставка американського фотографа Джейсона Франциско “Золота Роза”. Ця виставка присвячена одній з найвідоміших синагог у Європі, яка була зруйнована під час нацистської окупації Львова.

Експозиція поєднує у собі три частини – фотографії сучасного стану синагоги, малюнки крейдою представляють собою уявлення митця про те, якою була синагога та есе. Кожен з цих компонентів має свою особливість. Фотографії Джейсон створив за допомогою фотоапарата XIX століття, а фотографії він проявляв власноруч. Малюнки крейдою також мають свою унікальну історію створення. Автор малював ці рисунки із заплющеними очима, олівцем на білому папері, але потім він їх сфотографував і представив їх публіці у негативі. Сам Джейсон пояснює цей вчинок так: “Я змінив чорний на білий, а білий на чорний тому, що малюнки малював з уяви а не з натури, а людська уява за основу має темряву”.

Ця виставка вже не вперше у Львові. Ще у далекому 2015 Джейсон Франциско вперше представив свій проект львівській публіці. Проте тоді виставка проходила просто відкритого неба і глядачі немали можливості насолодитися якістю робіт автора. Проте сьогодні публіка має таку можливість, бо всі екземпляри виконані по технології тонованого срібно-желатинового друку та вирізняються чудовою якістю.

Кожен охочий може відвідати виставку ще до 15 липня з 12:00 до 19:00 в Галереї сучасного сакрального мистецтва “Iconart”, що на вул. Вірменській щоденно, окрім понеділків.

Василь Збадинський

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ