Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили виставку "Глинянський килим. Реконструкція. Інтерпретація. Інспірація"

Учора, 23 січня, у Львівському палаці мистецтв відбулася презентація виставки "Глинянський килим. Реконструкція. Інтерпретація. Інспірація".
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Виставку організувала Львівська національна академія мистецтв спільно із Культурно-мистецьким центром "Львівський Палац мистецтв", Львівською організацією Нацiональної спілки художників України, Музеєм ткацтва та килимарства у м. Глиняни (КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчий музей") та його засновницею - викладачкою Львівської національної академії мистецтв, мистецтвознавицею Зеновією Шульга (Галан).

За більш ніж 40 років творчості Зеновія Шульга має величезний творчий доробок, працюючи в сфері художнього текстилю. Вона відома авторка тканого одягу в етно-стилі, а також дослідниця народного текстилю, майстер ткацької справи. Її авторству належить безліч гобеленів, килимів і ліжників, які зберігаються в музеях як України, так і за кордоном. Вона також займається виготовленням театральних ляльок, театральних завіс і сценічних костюмів.

Зеновія Шульга - ініціатор, організатор та ідейний натхненник міжнародних пленерів художнього текстилю. Понад двадцять років керує Міжнародним етномистецьким проєктом «Екологічний ракурс». Проєкт започатковано у 1996 р. акцією «Відродимо глинянський килим», а сучасну назву отримав під час Міжнародного симпозіуму художнього текстилю у Львові у 1998 р. 

Зеновія Шульга - куратор від України XV Міжнародного трієнале тканини в Лодзі (Польща). Лауреат Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, яка є найвищою премією у Львівській області, в 2021 році — за міжнародний етномистецький проєкт «Екологічний ракурс» (номінація «Декоративно-ужиткове мистецтво»).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ