Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили ювілейну виставку Левка Скопа

Оглянути виставку, присвячену 210-річчю від дня народження Тараса Шевченка, можна до кінця березня
фото Львівської ОВА

У Львівському Палаці мистецтв експонують виставку з нагоди ювілею Левка Скопа, присвячену 210-річчю від дня народження Тараса Шевченка, та з нагоди 70-річчя художника.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

«Кажуть, що аби знищити націю – треба знищити її культуру. Ми зараз на історичному перехресті, тому саме час культуру берегти, фіксувати і тоді наш народ не здолати», – наголосив брат Левка художник Орест Скоп. 

Переглянути виставку українського мистецтвознавця можна у Львівському палаці мистецтв до кінця березня щодня з 11:00 до 17:00 години, крім понеділка. 

Як зазначають у Палаці мистецтв, відкриття виставки зібрало цілий аншлаг із друзів, рідних, колег пана Левка та поціновувачів його мистецтва, що і є найкращим доказом великого таланту і внеску у мистецький світ.

«Левко Скоп не просто художник та іконописець, з 2014 року він активно волонтерить. Малює картини і їздить з ними на фронт до воїнів. Також свої роботи виставляє на аукціони, а гроші перераховує на потреби важкохворих і бійців. Після початку повномасштабної агресії Росії Лев Скоп почав малювати ще більше і передавати ікони для оборонців України», – зазначають організатори.

Паралельно відкрили виставку графіки Олексія Косатого «Лінія вогню. Фронтові замальовки», який до війни працював провідним дизайнером з експозицій Львівського палацу мистецтв, а зараз є офіцером ЗСУ і захищає Україну на фронті. 

«Для нас ця подія дуже важлива. Левка картини та ікони є з багатьма бійцями на лінії фронту, а Олексій на передовій захищає нашу незалежність. Це дуже символічно», – відзначив керівник Львівського палацу мистецтв Левко Ванькович. 

Оглянути виставку у Львівському палаці мистецтв можна до кінця березня щодня від 11:00 до 17:00, крім понеділка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ