Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрито ювілейну виставку «Еммануїл Мисько – Митець, Громадянин». Фото

Сьогодні, 21 травня, у Львові у Національному музеї ім. Андрея Шептицького відкрилась ювілейна виставка «Еммануїл Мисько – Митець, Громадянин». Виставка приурочена 80-літтю від дня народження скульптора.
«Еммануїл Мисько був не тільки видатним митцем, він працював у всіх галузях культури», – зазначив під час відкриття ректор Київської академії мистецтв ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Андрій Чебикін.
«Мисько – одна з найбільш значимих постатей культурного відродження 90-их. У галереї своїх скульптур він максимально тонко розкрив людину у всіх вимірах – соціальному, культурному, психологічному. Він залишив десятки шедеврів. І як великий митець вийшов за межі регіонального мислення», – наголосив ректор Львівської національної академії мистецтв Андрій Бокотей.
Увесь життєвий і творчий шлях Е. Миська пов'язаний зі Львовом. Тут він здобув художню освіту, у Львові формувався його талант. Працюючи в галузі монументальної і станкової пластики, митець переконливо втілював своє розуміння часу і людини, створював розмаїті високохудожні образи.
Е. Мисько — автор портретної галереї відомих учених, художників, письменників, громадських діячів. Найбільш відомі роботи: пам'ятник І. Франкові (1964, м. Львів), Монумент бойової слави радянських збройних сил (1970, м. Львів), скульптурні портрети художників Ф. Нірода (1957), О. Новаківського (1960), О. Кульчицької (1960), Л. Левицького (1966), письменників Р. Іваничука (1970), В. Стефаника (1971), Р. Лубківського (1977) та інших видатних діячів національної культури.





















Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ