Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкриють виставку живопису «Олег Мінько: мої ієрархії»

У середу, 14 листопада, о 16:00 год у виставкових залах національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького за адресою: м. Львів, пр. Свободи 20, відбудеться відкриття виставки живопису «Олег Мінько: мої ієрархії». Про це проінформували у прес-службі Львівської ОДА.

«Олег Мінько: мої ієрархії» - кураторський проект львівського мистецтвознавця Богдана Мисюги, який демонструє можливість нового прочитання творчості Олега Мінька. Перша частина проекту, «Від перцепції до ієрогліфа» – це переважно не експоновані зразки абстрактних живописних композицій 1960-1965 рр. Наступна частина проекту присвячена «архетипові». В цьому контексті зібрані живописні полотна 1963-1967 років, де художник виокремлює стійкі універсальні форми національних культур у відтворенні образу природи, тваринного світу та людини. Третя частина проекту «Світобудова» є розкриттям методу творення композицій 1989-1995 рр. на основі образного опрацювання форм довколишньої природи, вивчення світоглядних форм релігій та міфів. Четверта частина присвячена морально-ціннісній позиції художника, що формувалася у колі українських шістдесятників. Його «Філософські діалоги» 1996-2012 років – це програмні твори на морально-етичні теми, де попередні методологічні кроки укладено у авторську світоглядну систему символів та живописних прийомів. Завершує проект група творів різних періодів творчості, що об’єднанні поняттям «Ієрархії». Виставка доповнена текстовими цитатами духовних авторитетів художника, його сучасників, а також його авторськими поезіями.

Куратор виставки Богдан Мисюга, тел.: +380 (66) 786-4175.

Довідково;

Художник Олег Мінько (3 серпня 1938 р. м. Макіївка Донецької області. - 20 листопада 2013р. Львів) - титульний представник альтернативного мистецтва України 1960-1980- х років, визначний педагог львівської мистецької школи (з 1982-го до 2013-го роки викладав на кафедрі художнього текстилю у Львівській Національній академії мистецтв (колись ЛДІДПМ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ