Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відзначатимуть 100-літній ювілей Містоблюстителя Києво-Галицької Митрополії УГКЦ Владики Володимира Стернюка

10-12 лютого 2007 року у Львові відбудуться урочистості із нагоди 100-літнього ювілею від дня народження ісповідника віри Містоблюстителя Києво-Галицької Митрополії УГКЦ блаженної пам’яті Владики Володимира Стернюка. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівській архієпархії УГКЦ.
 «Перебуваючи у родині Стернюків визріла ідея відсвяткувати цей ювілей, — розповів голова оргкомітету зі святкування ювілею о. ієрм. Севастьян Дмитрух. — Я підготував книжку про Владику під назвою «Життя як подвиг для Христа».
За його словами, метою відзначення цього ювілею є пригадати усім про життя та діяльність митрополита Володимира у переломний та знаковий час для Української греко-католицької церкви.
Програма урочистостей передбачає: 10 лютого 2007 року — відкриття меморіальної таблиці на будинку, де знаходився осідок Глави підпільної Церкви владики Володимира (вул. Туган-Барановсъкого, 30); 11 лютого — відкриття виставки особистих речей Владики, також презентація книжки «Життя як подвиг для Христа», упорядником якої є о. д-р Севастіян Дмитрух. Крім того, у цей день пройде Вечір спогадів у колі друзів у музей історії релігії. 12 лютого відбудеться Архиєрейська Літургія у соборі св. Юра, а також урочиста академія у Львівському оперному театрі.
Владика Володимир Стернюк (1907-1997) — ієромонах, редемпторист, довголітній єпископ, згодом Містоблюститель і Правлячий Архиєрей Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви. Рукоположений 1931 року після богословських та філософських студій у бельгійському університеті єпископом із Вінніпега Василем Ладикою у місті Лювені.
У 1932-1944 роках перебуває на місійній роботі в Галичині та на Волині. 1947-1952 роки — арешт, засудження і заслання. Від 1952 року — підпільна священича діяльність, паралельно зі світською працею. У 1964 році — Єпископська хіротонія з рук владики В. Величковського. У 1972-1991 роках — Містоблюститель та Глава УГКЦ. У 1991-1997 роках діяльний єпископ УГКЦ та предстоячий Владика папського престолу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ