Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Львові відзначили 80-ту річницю з Дня народження Романа Лубківського

У вівторок, 10 серпня у Львові вшанували пам’ять видатного українського письменника, державного і громадського діяча, дипломата - Романа Мар'яновича Лубківського. В цей день йому б виповнилося 80 років. Про це повідомили 10 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.
Фото ЛОР

То ж громадськість Львівщини, друзі та рідні Романа Лубківського  зустрілися на Святоюрській Горі, щоб спільною молитвою в Архікатедральному соборі святого Юра відзначити його ювілей. Поминальні заходи також відбулися на Личаківському цвинтарі, присутні поклали квіти та лампадки до пам’ятника відомому українському діячеві.  

Роман Лубківський народився 10 серпня 1941 року на Теребовлянщині, у Тернопільській області. Навчався, а згодом працював у Львівському державному університеті імені Івана Франка, видавництві «Каменяр», а також у літературному журналі «Дзвін», очолював Львівську обласну організацію спілки письменників. На початку 90-х був обраний народним депутатом. У 1991 році саме Роман Лубківський ініціював складення присяги президента на Пересопницькому Євангелії. З 1992 року Лубківський працював послом Чехословаччини, а потім у Чеській та Словацькій республіках.  

Його творчий спадок  -  це  численні поетичні збірки й прозові твори. Серед них «Серпневе яблуко», «Погляд вічності», «Балканський Христос», «Камінне жниво», «Зелене серце», «Сто і одна строфа».

Твори Романа Лубківського перекладені англійською, білоруською, болгарською, польською, російською, сербською, словацькою, хорватською і чеською мовами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ