Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відзначили Міжнародний день спорту

6 квітня у Львові у мальовничому Стрийському парку грандіозно відзначили Міжнародний День спорту.

Вже сьомий рік поспіль за ініціативи Міжнародного Олімпійського Комітету та за підтримки Організації Об’єднаних Націй саме 6 квітня увесь світ святкує Міжнародний день спорту заради розвитку та миру (International Day of Sport for Development and Peace). Адже спорт є одним з інструментів освіти, розвитку і миру, своєрідним каталізатором соціальних змін у всіх куточках світу, сприяє зміцненню співпраці, солідарності, розуміння та соціальної інтеграції на місцевому, національному та міжнародному рівнях.  Цей день обрано не випадково – власне 6 квітня 1896 року в Афінах (Греція) розпочалися І Олімпійські ігри сучасності.

Найголовнішим дійством свята став легкоатлетичний забіг. Бігло майже 700 людей різних вікових категорій – наймолодшому учаснику було 4 з половиною рочки, найстаршому – 86 років! Перед забігом відбулася олімпійська розминка #DoLikeOlympians під керівництвом майстра спорту міжнародного класу з фехтування, учасниці двох Олімпійських ігор 2012 та 2016 років Ксенії Пантелєєвої та учасниць конкурсу краси “Міс Львів”. Допомагав дівчатам Дмитро Мицак – учасник зимових Олімпійських ігор-2014. Додавали спортивного запалу й інші відомі львівські спортсмени, які прийшли на свято: майстер спорту міжнародного класу з плавання, учасниця Ігор Олімпіади 1972 року в Мюнхені – Тетяна Пруднікова; Заслужений майстер спорту з фехтування на візках, чемпіон літніх параолімпійськіх ігор в Ріо-де-Жанейро – Антон Дацко та ін.

Крім забігу, у програмі святкування були майстер-класи з видів спорту, катання на справжніх байкерських мотоциклах, скандинавська ходьба,  показові виступи з воркауту, велотріалу, настільного тенісу, армреслінгу, на гірськолижному тренажері та багато іншого цікавого.

Цьогорічний захід мав ще й благодійний характер – для порятунку життя 4-річного Мирослава Мілойчікова.

НОК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ