Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові вперше пройде фестиваль «Золоті Роки»

З 28 вересня до 2 жовтня 2017 р. вперше у Львові до Дня людей похилого віку пройде фестиваль «Золоті Роки 2017», - прес-служба Львівської міської ради.

Громадська організація «Золоті Роки», стала ініціатором та організатором фестивалю можливостей людей поважного віку, що пройде на східно-європейському рівні.

«Проводиться безліч фестивалів, конкурсів, безліч заходів для молоді, для дітей. Але чомусь менше уваги приділяється людям похилого віку. Мені приємно, що є люди, які взялися за цю тему і її розвивають. Ми разом співпрацюємо вже другий рік і, на мою думку, ГО «Золоті Роки» проводить дуже важливий фестиваль»,- зазначила Оксана Кулик, в. о. начальника управління культури ЛМР.

«Фестиваль можливостей людей поважного віку, на мою думку, подвійне свято, тому що це можливість продемонструвати людям 55+ своє здоров’я, свої культурні та мистецькі можливості і показати, що буває, коли обираєш активний спосіб життя на другу половину свого життя. Мені приємно, що такий потужний захід проходить у Львові, що Львівська міська рада так активно підтримує його. Сьогодні Львів – столиця пасіонату, людей, які не можуть не змінювати своє українське середовище»,- зазначила Олена Рассказова, кандидат педагогічних наук, доцент, андрогог.

«Люди поважного віку - це наша історія, яка передавалася з вуст в уста з діда-прадіда. Фестиваль об’єднає однодумців «золотого віку», які продемонструють свої творчі можливості. Участь у фестивалі візьмуть творчі колективи з Білої Церкви, Дніпра та Дніпропетрівщини, Житомира, Івано-Франківська, Києва, Кропивницького, Миколаєва, Мелітополя, Одеси, Сум, Хмельницького, Львова та Львівщини. Ми чекаємо 180 гостей в тому числі з м. Мінська (Білорусь), м. Міхаловци (Словаччина) та м. Варна (Болгарія). В рамках фестивалю проводитимуться зустрічі для налагодження співпраці відродження спадщини, українських та слов’янських традицій.

В рамках фестивалю «Золоті Роки 2017» пройдуть і робочі зустрічі. 2 жовтня представники делегацій продовжать роботу над формуванням української моделі неформальної освіти людей поважного віку в Україні. Об’єднавши ідеї, цілі, дії ми зробимо поважних львів'ян щасливими та потрібними! Захід пройде під гаслом «Життя прекрасне!» - розповіла організатор фестивалю, керівник ГО «Золоті Роки» Людмила Гришко.

У фестивалі візьмуть участь 180 гостей - представники творчих колективів з 14-ти міст України, а також з Білорусі, Словаччини та Болгарії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ